FoodHotspots

Hotspot in Groningen: El Santo

geschreven door Marit februari 22, 2018 2 Comments

Ik ben dol op Mexicaans eten dus ik moest een kijkje nemen en een hapje nuttigen bij dè nieuwe Mexicaanse hotspot in Groningen: El Santo! El Santo is gelegen in het centrum, aan de oosterstraat. De naam komt van een Mexicaanse cultheld. Taco’s, nacho’s, tostadas en quessidillas… het water loopt me alweer in de mond. Samen met Tom ging ik hier een hapje eten en hieronder laat ik je meer zien van dit leuke tentje.


Bij binnenkomst werden we warm verwelkomt en bestelden we direct een wijntje en een voorgerecht. Jep, nacho’s offcourse! Met extra guacamole die vers gemaakt is. Een tip: reserveer, want dan krijg je gratis macho’s vooraf! Daarnaast bestelden we chickenwings die van het botje afgleden. Heer-lijk.


De inrichting bij El Santo is erg Mexicaans. Op de tafels staan kleine cactussen en uiteraard hete chillisaus. De sfeer is gezellig en door de iets hardere muziek vooral gericht op studenten. Of in ieder geval gezelligheid. En dat lukt wel met het lekkere eten en de cocktails die op de kaart staan.


Ons werd aangeraden om als hoofdgerecht twee of drie gerechtjes per persoon te kiezen. Zo kun je tostadas (krokante witte maïs tortilla), soft taco’s en quesadillas bestellen. Er zijn genoeg vegetarische opties, maar je kunt ook gewoon kiezen voor een burger of steak. Vlees, ook erg Mexicaans. Wij gingen voor taco’s met garnalen, pulled beef, geroosterde zoete aardappel, maïs en Mexicaans frietjes (die laatste móét je er sowieso bij bestellen, zo lekker!).


Doordat het op studenten is gericht, zijn de prijzen van de gerechten en drankjes ook erg fijn en betaalbaar. De bediening bij El Santo is vriendelijk en vind het leuk om iets uit te leggen over de gerechtjes, of raadt je graag iets aan. Een beetje extra guacamole of een cocktail bijvoorbeeld ;).


Bewaar SOWIESO een plekje voor het toetje. Churro’s (met Nutella) zijn sowieso goed, maar…. de gefrituurde gezouten karamelroomijs met kaneelsuiker, gedroogde bakbanaan en gebrande hazelnoten… dat is gewoon HEAVEN. De combinatie koud met warm, kaneel met suiker en noten met banaan… heer-lijk! Da’s wel duidelijk he?

Of ik het je aanraad om eens bij El Santo aan te schuiven? Jazeker! Ik ben er inmiddels al een paar keer geweest en elke keer is het GENIETEN! Een gezellige sfeer, heerlijk eten en fijne cocktails. 

2 Comments

Marit de Boer maart 3, 2018 at 03:02

Sowieso ga ik reserveren om die gratis Macho’s, haha.
Nee, grapje (leuke typefout), ik woon in Grun dus ik ga het sowieso een keer uitproberen, lóve Mexicaans.

Antwoord
Marit maart 3, 2018 at 09:50

Haha, eet smakelijk! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs