FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Bakkerij Blanche

geschreven door Marit januari 12, 2017 2 Comments

Al vaak ben ik langs deze hotspot gefietst, niet wetende dat je hier (achterin) super leuk kunt zitten en niet alleen een broodje kan ophalen. Positief verrast!

Bakkerij Blanche is gevestigd aan de Brugstraat, dit ligt in het centrum van Groningen. Een nieuwe lunchroom waar de schappen gevuld zijn met heerlijk, natuurlijk en knapperig brood. Hoge muren, hangplanten, trendy en een gezellige sfeer.


Bij Bakkerij Blanche kun je dus niet alleen je brood halen, maar je kunt er ook heerlijk lunchen. Via de zij ingang kom je direct in het zit-gedeelte terecht, maar van voren heb je geen idee dat dit er achter verschuilt. Een rustig, gezellig sfeertje waar de bediening vriendelijk is en waar je ook heerlijk achter je laptop kunt werken, zoals ik dat samen met Kelly deed.


De keuze op de menukaart was voldoende en zag er lekker uit. Je kunt hier ontbijten met yoghurt, croissants en natuurlijk gewoon brood. Een broodje pindakaas bijvoorbeeld. Of je neemt een tosti Nutella. Kelly ging voor een broodje zalm met eiersalade, ik voor de pittige kip met limoenmayonaise. Beide kozen we voor speltbrood. Dit smaakte ons beide erg goed! Helaas was er geen plekje over voor de taart, want de carrotcake zag er ook verrukkelijk uit.


Een minpuntje naar mijn idee was dat er niet de hele dag door kan worden geluncht. De lunchkaart gaat pas later in en kan dan ook stoppen, wanneer de keuken niet meer voldoende voorraad heeft. Het was er erg druk (positief), maar de mensen die na ons kwamen konden niet meer lunchen. Op tijd komen dus!

Bakkerij Blanche raad ik zeker aan om eens langs te gaan voor een broodje! Leuk dat je het van voren niet ziet, maar dat de ruimte erachter super sfeervol, hip en gezellig is.

Heb jij nog hotspots in Groningen waar ik langs móét gaan?! Let me know!

2 Comments

Lot januari 12, 2017 at 14:15

Super leuke post is het weer! Bakkerij Blanche is inderdaad een plekje die je niet verwacht als je er zo voor staat!
No.25 in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat is ook een hele leuke plek! Klein maar fijn en ze serveren er geweldig eten!

Antwoord
Marit januari 13, 2017 at 10:09

Echt he, verraste me echt! No. 25 is inderdaad leuk, maar heb daar laatst zo’n mislukte salade gegeten, dus ik moet weer daar weer even overheen komen, haha.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram