FoodHotspots

Hotspot in Groningen: Anat

geschreven door Marit februari 2, 2017 0 comments

Ik durf bijna te wedden dat je al eens van Anat hebt gehoord. De veganistische hotspot in Groningen! Een plekje die je zeker eens moet uitproberen als je in Groningen woont en zeker eens moet bezoeken als je in Groningen op bezoek bent!


Anat
is de naam van het veganistisch zaakje, maar ook de naam van de vrouw die er achter zit. Ik heb haar al een paar keer mogen ontmoeten en het enthousiasme straalt van haar af. Anat bestaat inmiddels bijna twee jaar en is gevestigd in het mooie Noorderplantsoen. Een stukje lopen (10 minuutjes) vanaf het centrum, maar daarom juist zo leuk! In de zomer zit je aan de rand van het park en zie je alleen maar groen. In de winter wil je er zitten, omdat het er zo knus is en je nog steeds uitzicht hebt op hét park van Groningen.


Bij Anat kun je ontbijten, lunchen, taartjes eten en tegenwoordig kun je op donderdag ook aanschuiven voor avondeten. Alles wat hier wordt geserveerd is plantaardig, wat betekent dat er geen dierlijke producten aan te pas komen (dus geen melk, kaas, vlees etc.). Ook is de kaart zo biologisch, duurzaam en verantwoord mogelijk. Het menu wisselt bijna dagelijks, omdat ze hier werken met seizoengebonden producten.


Samen met Jasmijn ging ik deze keer ontbijten bij Anat. Het was verschrikkelijk weer buiten, dus we konden wel wat kleur en vitamientjes gebruiken. Jasmijn koos voor de rode smoothie bowl, ik voor de groene. Dat was genieten!


Er staat zoveel leuks en lekkers op het menu, je wilt gewoon alles proberen. Zo konden wij het niet laten om nog een kurkuma latte te bestellen, geserveerd met een stukje lavendelcake . Zo lekker en smaakvol! Het was moeilijk om dé chocoladetaart te weerstaan, want ik weet hoe lekker die smaakt. Al meerdere malen ben ik naar Anat gekomen puur voor de taart. Veganistisch ja!
En als ik er toch ben, dan vind ik dat er een gembershot gedronken moet worden, heftig, but love it!

Bij Anat kun je dus ook heerlijk lunchen. Hierin bieden ze iedere keer weer iets anders. Het leukst vind ik om een combinatie bord te nemen, dan krijg je allerlei dingen op je bord die ze aanbieden. Brood met hummus, soep, salade…je hoeft niet te keuzen, maar krijgt van alles een beetje! Elke keer staan er weer andere dingen op het menu, dat is hier zo leuk. Granola, wentelteefjes, notenburgers, stamppot…

In de zomer is het natuurlijk het leukst om op het terras te zitten, maar binnen zitten is ook erg leuk. Het is een soort huisje, boven is er ook nog zitruimte en er hangt een ontzettend huiselijke sfeer. Als je naar de wc wilt, moet je door de keuken. Zo leuk om dan allerlei verse producten te zien liggen!
De bediening is behulpzaam en vindt het leuk om van alles over het eten/veganisme te vertellen. Ja, ik ben zeker fan van Anat! 

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram