DinerFoodLunch

Hoe je tempeh lekker kunt maken

geschreven door Marit januari 28, 2020 0 comments
Hoe je tempeh lekker maakt

Het is niet het meest aantrekkelijke product wat je in het vegetarische/veganistische schap ziet liggen, maar goedkoop, voedzaam en eiwitrijk is het wel! Ik hoor vaak dat mensen tempeh niet zo lekker vinden en ik ben het er mee eens dat het los niet zoveel smaak heeft, maar je kunt er wel iets heel lekkers van maken!

Nodig (voor 2 personen):
  • 250 gram tempeh
  • 3 eetlepels honing of agave siroop
  • 3 eetlepels sojasaus
  • peper en zout
  • meer kruiden naar keuze (paprikapoeder, chillivlokken…)
  • (olijf)olie
Doen:
  • Snijd de tempeh in reepjes.
  • Doe in een geschikt bakje (zie foto hieronder) de honing, sojasaus, peper, zout en kruiden naar keuze.
  • Meng dit en leg dan de tempeh erin.
  • Draai de tempeh na een paar minuten om en laat dan nog even staan.
  • Als het goed is, is de saus deels opgenomen in de tempeh dus het is tijd om te bakken
  • Verwarm de olie in een pan en leg de tempeh hier in. Bak dit (beide kanten) voor zo’n 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  • Lekker om te eten met rijst, zoete aardappel of bijvoorbeeld door een salade.

Eet smakelijk! ♥ 

Hoe je tempeh lekker maakt

PS. Hierbij nog wat inspiratie voor gerechten met tempeh:
Rijst met boontjes, tempeh en pindasaus
Zoete aardappel salade met tempeh en bloemkool
Buddha bowl met tempeh

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram