FoodTussendoortjes

Herfstige banaan-havermout koekjes

geschreven door Marit oktober 10, 2020 2 Comments
Herfstige banaan havermout koekjes

Door deze koekjes haal je de herfst in huis! Super makkelijk om te maken, slechts zes ingrediënten nodig, helemaal vegan, voedzaam en heel leuk om uit te delen. Of gewoon om voor jezelf te houden 😉 Het perfecte tussendoortje!

Nodig:
  • 3 grote bananen
  • 150 gram havermout
  • 75 gram pindakaas
  • 75 gram rozijnen
  • eetlepel kaneel en/of speculaaskruiden
  • pure chocolade (ik gebruikte de Tony’s puur amandel zeezout)

Lust je geen pindakaas? Vervang het dan door 50 gram ahornsiroop.

Doen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de drie bananen in een beslagkom (of gebruik een staafmixer).
  • Voeg hieraan toe de havermout, pindakaas, rozijnen en de kruiden. Ik gebruikte van beide een flinke eetlepel (I love it!). Mix dit met een lepel.
  • Draai ballen van het beslag, leg dat op een plaat met bakpapier en druk met een lepel zachtjes uit/plat.
  • Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Laat pure chocolade au bain Marie smelten (steelpannetje met water zachtjes laten koken met een schaaltje met de chocolade erin) en verdeel dit over de koekjes.
  • Even af laten koelen en SMULLEN maar!

Vergeet me niet een berichtje te sturen of te taggen (@fitwithmarit.nl) als je ze ook maakt!

2 Comments

M oktober 11, 2020 at 15:24

gemaakt met appelmoes ivm gebrek aan banenen, net zo lekker!

Antwoord
Sharon oktober 12, 2020 at 20:35

Heel lekker! Ik heb de chocolade in stukjes gesneden en door het banaan mengsel heen gemixt, ook echt een aanrader 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram