DinerFood

Herfstig avond eten

geschreven door Marit oktober 14, 2014 1 Comment

Het is herfst. Herfst betekent dat het iedere dag zo’n 3 minuten langer donker is. 1 minuut en 30 seconden in de ochtend en 1 minuut en 30 seconden in de avond. Dit heeft ooit iemand mij vertelt (maar dan op de positieve manier: vanaf 21 december wordt het iedere dag 3 minuten langer licht!) en ik vind dit echt een heel interessant en merkbaar feitje. Goed, ja, ik vind de herfst en winter heus wel een klein beetje gezellig. Maar nee, doe mij maar gewoon lente en zomer. Hitte, lange avonden, veel energie, heerlijk.
Maaaaar mijn verjaardag, sinterklaas, de kerst etc. etc. komt er weer aan, wat ook heel erg gezellig kan zijn!

Koudere dagen betekent voor mij ook anders eten. Warmer. Mijn honger is niet meer te stillen met een luchtige salade, nee snert! Met spek en roggebrood! Hutspot met worst en vooral: veel pepernoten.

Vorige week ging ik voor een vriendinnetje koken en ik had van alles gekocht, maar had geen idee wat ik wilde maken. Nou, het werd verrassend lekker en ik vond het zeer herfstig en vullend! Daarom deel ik het met jullie.

Ingrediënten:
– zoete aardappel
– spekjes
– kikkererwten
– sperziebonen
– wortel
– eventueel rucola, paprika, pijnboompitten…

Doen:
De zoete aardappelen schillen, in een pan met water doen, aan de kook brengen en zo’n 15 minuten door laten koken (totdat je er een vork doorheen kunt doen)
Sperzieboontjes doppen en op dezelfde manier als hierboven koken.
Spekjes bakken en alle ingrediënten erbij doen (kunnen meerdere zijn naar eigen keuze)
Als alles klaar is, alles op één bord en smullen maar!

1 Comment

megan januari 10, 2015 at 00:50

Hee Marit,

Te gekke blog heb je, echt super interessant. Nu ben ik niet iemand die continu met eten bezig is.. ik werk in de keuken dus soms is dat ook erg lastig.. ik ben daarnaast ook zo iemand die nooit weer wat die savonds moet eten en vaak dus ongezond eet!

Zou je vaker een blog willen maken over avond eten? Al is het gewoon wat tips?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram