FoodTussendoortjes

Cake met chocolade, cranberries, banaan…

geschreven door Marit december 17, 2014 9 Comments

…En nog veel meeeeer! Ik heb veel soortgelijke recepten en deze keer probeerde ik gewoon met van alles wat en that turned out prettyyyyy well! Dus hierbij weer een receptje voor een soort cake/brood achtig iets.

Nodig:
– 150 gram speltmeel
– 1 banaan
– 2 eieren
– 150 ml sojamelk
– 2 blokjes extra pure chocolade
– 3 eetlepels cranberries
– 10 walnoten
– theelepel bakpoeder
– kaneel
– 3 eetlepels kokosrasp (optioneel)
– 2 cups (vanille) eitwitpoeder (optioneel!)

Doen:
Alles samen in een bak doen, of nog makkelijker: direct allen in de blender. BEHALVE de cranberries, pure chocolade (raspen) en walnoten (breken in stukjes). Dit laatste voeg je als laatst pas bij het mengsel als het flink gemixt of geblend is, nog even roeren en dan in een ingevet of cakeblik met bakpapier gieten. 25/30 minuutjes op 180 graden in de oven.

Je kunt de cake misschien wat droog vinden, dan zou je er honing aan kunnen toevoegen. Ik vind het zelf erg lekker zo, vooral omdat ik er vaak nog iets van pindapasta of chocoladepasta op smeer.
HEERLIJK! Vers en warm uit de oven, met een laagje pindapasta, KWIJLLLLL!

Tip: Als je nu eiwitpoeder besteld bij body&fit, krijg je er gratis pindapasta bij!

Veel bak & eet plezier 🙂

9 Comments

Merlijne december 17, 2014 at 18:16

Lijkt me heel lekker!! Een vraagje alleen: op hoeveel graden en hoe lang heb je m gebakken? 🙂 dan kan ik m gaan uitproberen!

Antwoord
Marit december 17, 2014 at 18:33

OEPS! Scherp! Ik heb het er gelijk bij gezet, haha. Was het helemaal vergeten. Eet smakelijk alvast!
(25/30 minuutjes op 180 graden!)

Antwoord
sharina december 19, 2014 at 18:24

Hey marit! Ik heb hem net gemaakt en hij is heerlijk!! Dank voor het recept!

Antwoord
Marit december 21, 2014 at 15:10

Leuk om te horen, fijn!

Antwoord
Kim december 20, 2014 at 13:23

Oeee ziet er goed uit! Ga het van de week een keer proberen, kan je het speltmeel wel vervangen door amandelmeel? Of werkt dat niet?

Antwoord
Marit december 21, 2014 at 15:10

Ik denk dat het geen verschil maakt, maar ik weet het niet zeker, ik heb nog nooit amandelmeel geberuikt!

Antwoord
Anneleen januari 8, 2015 at 16:50

De cake zit nu in de oven, ruikt echt heerlijk!!

Antwoord
Marisca januari 23, 2016 at 11:46

Hi! Weet je nog wat de voedingswaarden zijn? 🙂

Antwoord
Marit januari 24, 2016 at 21:17

Niet uitgerekend, maar kun je heel makkelijk zelf doen bij My Fitnesspal!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram