FoodOntbijt

Havermout met banaan en pindakaas

geschreven door Marit september 4, 2018 4 Comments

Nu weet ik dat het een super lekkere combinatie is, maar toch komt het niet vaak voor dat dit mijn ontbijt is. Warme havermout met banaan, pindakaas en cacao nibs. Klinkt lekker he? Dat is het ook! Snel en makkelijk gemaakt en een heerlijk en voedzaam begin van de dag. Vaker maken dus. En jij ook! Bij deze deel ik het recept.

Nodig:

Doen:

  • Doe de havermout in een steelpan met het water (en anders dus met de melk). Voeg ook de cacaopoeder toe.
  • Zet dit op middelhoog vuur en breng langzaam aan de kook. Wanneer het pruttelt zet je het op iets lager vuur. Laat nog een of twee minuutjes pruttelen.
  • Zet het vuur uit en roer de eiwitpoeder erdoor heen.
  • Schep het over naar een ontbijtschaal. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de havermout. 
  • Maak af met de pindakaas en cacao nibs. 
  • Klaar? Genieten maar!

Voedingswaarden (met eiwitpoeder):
Kcal = 404
Koolhydraten = 44 gram
Eiwitten = 26 gram
Vetten = 13 gram

4 Comments

Daenelia september 4, 2018 at 10:03

Echt geprobeerd hoor, maar havermout krijg ik niet weg. Als ik dan toch eens pindakaas eet (en dat eet ik gewoon niet vaak), dan liever op een lekker beschuitje. Banaan erbij. Koffie. En hoe raar dat ook klinkt als echte chocolade liefhebber: ik eet al jaren geen chocola meer bij mijn ontbijt (ook geen cacao).
Weet je dat ik dat best wel jammer vind? Vroeger was mijn idee van een hemels ontbijtje op zondag een beschuitje met Nutella of hagelslag. Nope, ik heb niet eens choco-producten voor op brood in huis. Wel cacoa. Maar dat eet je natuurlijk niet op brood XD Wel weer lekker straks om echte chocolademelk te maken als het winter is. Met een pindarotsje? Misschien?

Antwoord
Marit september 6, 2018 at 09:46

Dat hoor ik wel vaker. Als havermoutliefhebber kan ik het me niet goed voorstellen, maar ergens snap ik dat de structuur niet altijd fijn is. Waarom heb je geen chocolade-beleg in je huis, haha? Ik zou niet zonder kunnen!

Antwoord
Eline september 4, 2018 at 10:19

Hee toevallig! 😀 Zo maakte ik de mijne ook gister voor de havermoutchallenge, maar dan zonder banaan! Doe ik vaak voor ik ga hardlopen en dat is inderdaad zooo’n lekkere combinatie!!! 🙂

Antwoord
Marit september 6, 2018 at 09:45

Zo lekker! En een goede bodem voor het hardlopen. Ik kan echt geen havermout eten trouwens voor mijn run, dat voelt zo zwaar voor mij! Maar daarna…. yum!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram