FoodLunchTussendoortjes

Hartige cake met kipfilet en courgette

geschreven door Marit mei 2, 2017 3 Comments

Het voelde een beetje gek om hartige ingrediënten te verwerken in een cakeblik, maar dat ik dit niet eerder heb bedacht! Wat smaakte dit goed! Ik maakte op een heel gemakkelijke manier een lekkere en gezonde hartige cake. Leuk om te serveren bij borrels, maar ook leuk om voor jezelf te maken en te eten als lunch, tussendoortje of zelfs als avondeten.

Nodig:
– 120 gram speltmeel
– 2 eieren + 2 eiwitten
– 250 gram gerookte kipfilet reepjes
– 50 gram zongedroogde tomaat
– 1 courgette (200 gram)
– 2 uien
– 4 teentjes knoflook
– 2 theelepels bakpoeder
– peper, zout en kruiden naar keuze
– halve eetlepel olijfolie
– 50 ml. water

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui, knoflook, courgette en zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg hierbij de stukjes courgette. Bak dit heel eventjes (1 minuutje) en voeg dan ook de zongedroogde tomaat toe. Laat dit even staan.
In een beslagkom: de speltmeel, de eieren, eiwitten, bakpoeder en het water. Meng dit geheel met een staafmixer. Voeg hier de ingrediënten uit de pan toe, roer dit door het mengsel heen.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het mengsel in. Zet dit in de oven voor 30 minuten op 180 graden.
Als de hartige cake klaar is, kun je ‘m in stukken snijden. Ik sneed ‘m in 10 plakken.
Als het voor jezelf is, kun je ‘m verpakken in folie en bewaren in de koelkast.
Voor een borrel is het leuk om te serveren met bijvoorbeeld wat verse tomaatjes, geraspte kaas, avocado, hummus of wat pesto. Maar zonder is ‘ie ook hartstikke lekker!

De cake kan ook gemaakt worden zonder gerookte kip (vegetarisch), je kunt hier in plaats van bijvoorbeeld extra groente toevoegen.

Voedingswaarden (per plak):
Kcal = 108
Koolhydraten = 9,5 gram
Eiwitten = 9,9 gram
Vetten = 3,7 gram

3 Comments

Shannen mei 2, 2017 at 14:47

Kan deze, net zoals de meeste van je andere cakes, ook de vriezer in? 🙂

Antwoord
Marit mei 3, 2017 at 10:09

Ik denk van wel! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, het kan er wat anders uitkomen door de kip/courgette (sompig), maar ik denk dat het zeker wel kan!

Antwoord
Maxime december 24, 2020 at 09:36

Oh ze zijn werkelijk echt fantastisch lekker! Helaas had ik geen meerdere muffinvormpjes meer (had ook al Kaki-ontbijtmuffins/ Kaki afterwork-out muffins gemaakt.

Heb je nog meer informatie over hoe ik van deze heerlijke muffins ook een ontbijt en afterwork-out muffin van zou kunnen maken? Ik denk namelijk niet dat de tomaatjes een goede keuze hiervoor zijn..

Groetjes, Maxime

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs