Het is alweer even november en dat betekent dat het de World Vegan Month is. Sinds drie jaar eet ik vegetarisch en omdat ik liever ook geen zuivel eet, bestaat mijn eetpatroon voornamelijk uit plantaardige producten. Ik ben daarom heel blij met de producten van Violife, omdat zij een aantal fijne producten (boter en kaas) hebben weten te veganizen.
Omdat ik jullie ook wil inspireren vaker vegan te eten, zijn de recepten die ik deel voornamelijk vegan. Deze keer heb ik weer eens “gnocchi” gemaakt. Dat was voor mij alweer een tijdje geleden, maar oh, wat is dat toch lekker! Vooral in combinatie met truffel, paddenstoelen, rucola, tomaatjes en (vegan!) parmezaanse kaas van Violife. Wil je graag indruk maken op je visite? Dit heerlijke gerecht flans je in nog geen 10 minuten in elkaar!
Nodig:
- 400 gram gnocchi
- 200 gram paddenstoelen
- 2 á 4 eetlepels truffel tapenade
- 75 ml (vegan) kookroom
- rucola
- 10 tomaatjes
- VIOBLOCK (boter)
- Violife Prosociano wedge
- peper & zout
- evt. voor extra garnering walnoten of pijnboompitten
Doen:
- Breng een pan met water aan de kook. Wanneer dit water kookt kun je de gnocchi toevoegen. Als dit weer gaat koken, zet je het op lager vuur en zet je de timer voor 2 minuten. Na 2 minuten afgieten en even laten afkoelen.
- Snijd de ui, knoflook en paddenstoelen klein. Verwarm in een bakpan de plantaardige boter en fruit hierin de ui. Voeg dan ook de knoflook, paddenstoelen en peper & zout toe. Bak dit een paar minuten.
- Voeg dan de truffeltapenade (hoeveelheid naar eigen keuze) en de kookroom toe. Meng dit geheel.
- Nu kun je borden klaar maken. Verdeel de rucola over de twee (diepe) borden. Verdeel dan de gnocchi en de saus over de borden.
- Maak af met wat door de helft gesneden tomaatjes en rasp de Violife Prosociano erover heen.
Met wie ga je van dit heerlijke vegan recept smullen? Eet smakelijk! ♥
2 Comments
Bakken! Bak de gnocchi 💛💛💛 dan gaat er een wereld voor je open! Zo top met zo’n lekker gerecht, aanrader!
Dit klinkt heel lekker, bedankt voor de tip!