FoodTussendoortjes

Gezonde, zomerse koekjes met kokos en aardbeien

geschreven door Marit juni 9, 2016 0 comments

Momenteel ben ik een beetje zoekende in hoe ik met pure producten lekkere tussendoortjes kan maken. Ik stuitte op een recept uit het boek van The Green Happiness en aangezien het zonnetje zich steeds meer laat zien, gaf ik er een zomerse draai aan. Een gezond en heerlijk tussendoortje! Ook leuk om te maken voor bezoek of mee te nemen naar een verjaardag!

Nodig:
– 70 gram havermout
– 100 gram medjoul dadels, ik gebruikte 4 van deze
– 100 gram kikkererwten
– 40 gram kokosrasp
– 150 gram aardbeien
– 20 gram honing (2 eetlepels)
– halve citroen (sap + rasp)
– 30 gram 87% pure chocolade

Doen:
Haal de pitten uit de dadels en laat de dadels even wellen in kokend water.
Doe in een bak: havermout, kikkererwten, kokosrasp, honing en het sap van een halve citroen.
Rasp het schil van de halve citroen en voeg dit er ook bij.
Doe de dadels ook in de bak en mix het geheel met een staafmixer.
Snijd de aardbeien in kleine stukjes en roer dit er doorheen.
Haal uit het beslag 12 balletjes, leg deze op een bord en druk nog wat plat.
Zet het bord even in de vriezer of koelkast.
Ondertussen kun je de chocolade au bain marie smelten: zet een steelpannetje met water op het vuur, bakje erboven met de chocolade erin en zo gaat het langzaam smelten.
Haal de koekjes uit de vriezer of koelkast en verdeel de chocolade erover heen. Nog wat kokosrasp erover en weer terug in de koelkast.

AANVALLEN!!!

Voedingswaarden per koekje:
Kcal = 99
Koolhydraten = 12, 4 gram
Eiwitten = 2 gram
Vetten = 4 gram

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram