FoodLunchOntbijt

Gezonde pizzabodem van havermout

geschreven door Marit december 13, 2016 2 Comments

Deze week daag ik je in de Challenge Monday uit om creatief en gezond aan de slag te gaan met pizza. Een gezonde bodem en gezonde toppings. Je kunt hier zoveel in variëren! Voor dit recept ben ik geïnspireerd door Huismuts.nl die ook een rubriek ‘kookmuts’ heeft. Een makkelijker recept ben ik nog niet tegengekomen voor een pizzabodem. En ook nog eens mega healthy! Ik gebruikte deze bodem voor 2 personen voor ontbijt. Je kunt ‘m ook gebruiken voor bijvoorbeeld een verjaardag, traktatie of avondeten. Of je kunt de ingrediënten halveren voor een kleinere pizza of verdubbelen voor een grotere. Just as easy as it is!

Nodig:
– 100 gram havermout
– 100 gram magere kwark
– 2 eieren

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout, kwark en eieren bij elkaar in een bak en mix dit. Kan met een vork, maar beter met een staafmixer of blender. Op een bakplaat leg je bakpapier en hierover kun je het beslag ‘gieten’. Verdeel het goed en zorg dat het een rondje wordt. In de oven voor 25 minuten op 180 graden.
En klaar is jouw bodem! Dit kun je beleggen met wat jij wilt. Ik koos voor chocolade, want dit smelt zo lekker, maar je kunt ook kiezen voor hartig: met groenten, kaas en/of vlees. Of bijvoorbeeld met kwark en fruit. Echt van alles kan, doe wat jij lekker vindt!

Eet smakelijk!

Voedingswaarden bodem:
Kcal = 582
Koolhydraten = 65 gram
Eiwitten = 36 gram
Vetten = 20 gram

2 Comments

zonderzooi december 13, 2016 at 17:51

Wat een goed idee! En ook zo lekker simpel. Ga het snel eens proberen wanneer ik pizza ga maken.

Antwoord
Marit december 14, 2016 at 22:25

Heel easy!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs