Ontbijtkoek, jummie! Met een laag dikke boter, nog lekkerder! Altijd als ik bij mijn ouders thuis kom is dat één van de eerste dingen pak.. (sorry mams)
Zo lekker, maar niet zo gezond! Boordevol suikers. Heus niet erg voor een keer hoor! Maar ik ben dus zelf aan de slag gegaan en heb een recept om zelf een GEZONDE ontbijtkoek te bakken. En lekker dattie is! En ja… vers, met een laagje boter nog lekkerder! 😉
Nodig:
– 250 gram speltmeel
– 200 ml melk
– 2 eieren
– eetlepel honing
– 2 eetlepels appelstroop
– 2 theelepels bakpoeder
– koek/ speculaaskruiden (minsten een theelepel, meer naar eigen keuze)
– kaneel
– snuf zout
– halve eetlepel kokosolie
Doen:
Alles bij elkaar en blenden maar! Bakpapier in een cakeblik en het er ingieten. 25 minuutjes in de oven op 180 graden (er verspreidt een heerlijk geur door je huis) en dan nog even laten staan…. Vers & warm het beste: AANVALLEN!
60 Comments
Oehh deze ga ik van het weekend maken! Ik heb alleen geen appelstroop in huis, zou het ook kunnen met agavesiroop of maple syrup?
Ja kan zeker! Dan mis je de smaak van appelstroop alleen een klein beetje, maar scheelt niet veel denk ik!
Super lekker en gezond recept. Hij kwam ook mooi omhoog, maar toen ik hem uit de oven haalde zakte hij weer helemaal in elkaar. Hoe kan dat?
Lekker! Hier was ik echt na op zoek haha. Helaas speltmeel op, is boekweit/amandelmeel ook een optie? En waar koop jij je appelstroop ? Zo snel mogelijk maar maken !
Ik denk het wel! Appelstroop is gewoon van de appie!
Klinkt erg lekker.. laat ik nou net alles in huis hebben!! Dus die ga ik nu lekker maken.. maar hoeveel tl of el bedoel je met veel koek/speculaaskruiden? Dankje
Haha, ik had het ook inderdaad met alle ingrediënten in huis bedacht en gemaakt! Ehm, ik had wel een paar theelepels haha, ik hou er van! Zo’n 3!
Zou ik het speltmeel ook door boekweitmeel kunnen vervangen?:)
Heb nog nooit met boekweitmeel gewerkt, maar lijkt me wel!
jaaaa deze wil ik maken;d
heb net even je blog afgespeurd en je instagram haha,
goed beziggggg. ga je zeker blijven volgen!
liefs
Leuk! Lieve reactie, succes!
Ziet er super uit! Hoeveel plakken zou jij nemen als ontbijtje? Of zie je het vooral als tussendoortje? 🙂
Ik gebruik het zelf als tussendoortje, je zou het zelf even aan kunnen voelen als ontbijtje. Hangt er vanaf of je ze nog besmeert 😉 2/3 plakjes denk ik?
Hoeveel kcal zou dit ong zijn?;)
Ik hou me daar eigenlijk niet zo mee bezig, dus ik heb geen idee!
Staat nu in de oven! Ben erg benieuwd!!
EN EN EN?
Echt heerlijk!!
Het klinkt erg lekker en ik ga het zeker binnenkort uitproberen :). Moet je persé bakpapier gebruiken of kun je het bakblik ook invetten?
Kan allebei! Succes 🙂
Ik heb hem ook gebakken! De hele familie vond hem lekker! Bedankt voor dit toprecept! X
Yes! En het huis rook ook heerlijk of niet 😉
In the oven as we speak!!! Superleuke (en vooral) realistische blog. Leuk om te lezen.
Dankjewel! Ik ben benieuwd hoe het gesmaakt heeft?!
Is het met normaal meel dan echt zoveel ongezonder?
Nee hoor, maar ik vind het fijner, omdat ik er minder een opgeblazen gevoel van krijg!
In één woord: heerlijk!
Ik had je recept al zien staan en vandaag eindelijk tijd om hem te bakken.
Je hebt trouwens een hele gave blog, lekker gewoon net als je blogpost
over wat je allemaal wel eens eet, chocola en koekjes hahaa!
Dankjewel!
Wat leuk dat je ‘m gebakken hebt, ik blijf ‘m ook heerlijk vinden!
Hoi hoi, ik heb hem net gemaakt en er al een stukje van geproefd. Ik vind hem wel lekker maar hij is erg klef hoort dit of heb ik wat verkeerd gedaan?
Dat heb ik ook! Hij smaakt heerlijk maar als je hem opensnijd is ie heel vast geen “cake” achtig iets.
Maar is ‘ie dan klef of? Hij hoort lekker compact en mag wel beetje ‘nattig’ zijn. Als ie maar lekker smaakt toch!
Ik ga nu naar de supermarkt en hem daarna gelijk bakken. Ik ben benieuwd!
Ennnn?
Super superrrrr lekker! Dankjewel voor het recept:)
Jaaaa, lekker he! Mooi, geniet ervan!
Echt makkelijk te maken en het resultaat is formidable! Een klontje roomboter erop maakt het af 🙂
Klinkt heuuuul lekker! ENJOY!
Mijn broertje van 9 heeft hem goed gekeurd!
Dat is leuk om te horen! Eet smakelijk!
Hallo Marit,
Ik heb hem ook gemaakt, hij was erg dun, en ik gebruik wijnsteenbakpoeder. De ontbijtkoek bleef erg klein, heeft niet gerezen. Zou dit hier door komen?
Alvast bedankt voor je reactie
Gr Rianna
Ik heb zelf nog nooit met wijnsteenbakpoeder gewerkt, dus het zou inderdaad kunnen dat dat het is, aangezien ik nog niet eerder heb gehoord dat ‘ie mislukt was! Jammer dat het niet gelukt is!
Hoi Marit,
Bedankt voor dit leuke recept. Smaak is top, alleen is de cake erg nat. Heb je enig idee waar dit door kan komen? Ik heb exact dezelfde ingredienten gebruikt als jou.
Alvast bedankt! gr Jessy
Hmmm, da’s jammer, Jessy. Heb je het al geprobeerd met wat extra bakpoeder?
Misschien wel hamdig om toch een hoeveelheid koek en speculaaskruiden te vermelden, in mijn geval werd veel een beetje te veel..
Oeps, sorry! Goed idee, ga het gelijk aanpassen. Ik hou gewoon van ‘veel’, maar wat ‘veel’ is, is idd misschien de vraag.
kan je de kokosolie ook door iets anders vervangen?
Kan door normale boter!
Ik ben groot fan! Als ik deze maak is hij binnen een dag op dus ook een succes bij de fam! Bedankt voor het recept!
Leuk om te horen Merel! Geniet ervan.
Woaaaaaaaah dit is lekkerrrrr!!!
yessss gees!!! Fijn dat het smaakte, nog fijner idd: dikke laag roomboter!
Wat is ie lekker!!!
Ben alleen nog een beetje aan het stoeien met mijn oven om hem perfect te krijgen. Gebruik jij een hetelucht oven?
Hi Marit, wat een heerlijk en gezond recept weer, helemaal top! Gisteravond gebakken en had moeite met het wachten totdat ik een stukje kon proeven;-) Ga zo door! X
Wat leuk om te horen, geniet ervan!
Deze weer eens gemaakt en nog steeds heeeeel erg lekker!
Ik zie dat het een oudje is dit recept maar dit recept kende ik nog niet hij staat in de oven!
Wil em morgen gaan maken! Zou je ook een helft kunnen invriezen om te bewaren?
Niet geprobeerd, maar denk het wel hoor! Geniet ervan! 🙂
Kan het ook met havermeel ipv speltmeel?
Nog nooit geprobeerd, maar denk het wel! 🙂