FoodOntbijt

Gezonde mugcake

geschreven door Marit april 19, 2017 13 Comments

Één van mijn favoriete recepten, waar ik al verschillende varianten van heb gedeeld: de mugcake. Een cake in een mok. Op een gemakkelijke manier maak je ‘m verantwoord en is deze mugcake een super start van je dag. Super simpel, snel, gezond en vooral een erg lekker ontbijtje! Echt de moeite waard om eens te proberen, ik weet zeker dat je fan wordt!

Nodig:
– halve banaan (50 gram)
– 1 ei
– 20 gram havermout
– 15 gram eiwitpoeder (smaak naar keuze)
– theelepel kaneel

+ mijn favoriete toppings:
– 150 gram magere kwark
– een blokje pure chocolade 
– aardbeien
karamel siroop
kokosrasp

Doen:
Prak de halve banaan in een mok of een klein bakje. Voeg hierbij de havermout, het eiwitpoeder en de kaneel. Doe hier ook een rauw ei bij en meng het geheel. Zet dit in de magnetron voor 2,5 minuut.
Als dat klaar is, keer je de mugcake om op een bord en klaar is jouw mugcake! Top ‘m met wat jou lekker lijkt! Ik doe er dus wat kwark en aardbeien naast en wat pure chocolade, karamelsiroop en kokosrasp overheen. Heerlijk!

Geen magnetron? Je kunt de ingrediënten ook in een klein ovenschaaltje doen. Vet deze wel in. Doe het schaaltje in de oven voor 20 minuten op 180 graden.
Geen eiwitpoeder? Gebruik dan een halve eetlepel honing en wat meer banaan. 
Groente toevoegen? Probeer dan deze carrot mugcake eens!
En hierbij ook nog de blauwe bessen variant

Eet smakelijk!

Voedingswaarden (alleen de mugcake):
Kcal = 270
Koolhydraten = 23 gram
Eiwitten = 22 gram
Vetten = 9 gram

13 Comments

fitlife_ontheway mei 22, 2017 at 10:44

Hij is echt jummie! 🙂

Antwoord
Liz november 14, 2017 at 10:41

Leuk recept!
Kun je de mugcake denk je ook in de airfryer doen?

Antwoord
Marit november 14, 2017 at 22:25

Nou… ik heb dat dus vanmorgen geprobeerd, maar dat is mij niet gelukt. Wel lees ik op het internet dat dit wel moet lukken, maar de mijne werd zwart aan de bovenkant. Geen idee wat ik fout deed, maar misschien ligt het aan mijn airfryer 😉 Je zou het kunnen proberen. Ik denk zo’n 10/12 minuten op 160 graden? In de gaten houden dus!

Antwoord
Liz november 17, 2017 at 18:09

Lees nu pas het antwoord.. maar het is gelukt! Heb het inderdaad goed in de gaten gehouden. Het blijft wel een beetje smeuïg van binnen maar dat maakt niet zo heel veel uit 🙂 ik heb hem ongeveer 8-10 minuten op 180 graden gedaan.

Antwoord
Fien december 5, 2017 at 11:23

Hey Marit! Kan ik het eiwitpoeder vervangen door iets?

Antwoord
Marit december 5, 2017 at 14:45

Ja kan, door honing! 🙂

Antwoord
Laura Mulder januari 31, 2018 at 10:04

Mmmmm dit is zooo lekker!!

Antwoord
Mariëlle september 6, 2018 at 16:43

Ziet er heerlijk uit! Ik wil het morgen eens proberen. Hoe groot moet je mok ongeveer zijn? Een flinke theemok of is een (koffie) kopje ook voldoende?

Liefs

Antwoord
Marit september 10, 2018 at 08:46

Sorry, een beetje laat, maar ik gebruik vaak een kommetje!

Antwoord
Sanne Westerhuis oktober 7, 2018 at 12:12

Klinkt goed! Zou je dit ‘s avonds klaar kunnen maken en dan ‘s ochtends alleen nog in de magnetron zetten? Of gebeuren er dan rare dingen in het kommetje?

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:51

Oeh… nog nooit geprobeerd en zou ik eigenlijk niet doen. Alles in kommetje doen hoeft ook niet meer dan 2 minuten te duren…

Antwoord
Jaar februari 1, 2019 at 16:52

Kan het ook met een vegan ‘ei’ i.p.v. een echt ei?

Antwoord
Marit februari 4, 2019 at 23:45

Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar je zou het kunnen proberen!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs