Één van mijn favoriete recepten, waar ik al verschillende varianten van heb gedeeld: de mugcake. Een cake in een mok. Op een gemakkelijke manier maak je ‘m verantwoord en is deze mugcake een super start van je dag. Super simpel, snel, gezond en vooral een erg lekker ontbijtje! Echt de moeite waard om eens te proberen, ik weet zeker dat je fan wordt!
Nodig:
– halve banaan (50 gram)
– 1 ei
– 20 gram havermout
– 15 gram eiwitpoeder (smaak naar keuze)
– theelepel kaneel
+ mijn favoriete toppings:
– 150 gram magere kwark
– een blokje pure chocolade
– aardbeien
– karamel siroop
– kokosrasp
Doen:
Prak de halve banaan in een mok of een klein bakje. Voeg hierbij de havermout, het eiwitpoeder en de kaneel. Doe hier ook een rauw ei bij en meng het geheel. Zet dit in de magnetron voor 2,5 minuut.
Als dat klaar is, keer je de mugcake om op een bord en klaar is jouw mugcake! Top ‘m met wat jou lekker lijkt! Ik doe er dus wat kwark en aardbeien naast en wat pure chocolade, karamelsiroop en kokosrasp overheen. Heerlijk!
Geen magnetron? Je kunt de ingrediënten ook in een klein ovenschaaltje doen. Vet deze wel in. Doe het schaaltje in de oven voor 20 minuten op 180 graden.
Geen eiwitpoeder? Gebruik dan een halve eetlepel honing en wat meer banaan.
Groente toevoegen? Probeer dan deze carrot mugcake eens!
En hierbij ook nog de blauwe bessen variant.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (alleen de mugcake):
Kcal = 270
Koolhydraten = 23 gram
Eiwitten = 22 gram
Vetten = 9 gram
13 Comments
Hij is echt jummie! 🙂
Leuk recept!
Kun je de mugcake denk je ook in de airfryer doen?
Nou… ik heb dat dus vanmorgen geprobeerd, maar dat is mij niet gelukt. Wel lees ik op het internet dat dit wel moet lukken, maar de mijne werd zwart aan de bovenkant. Geen idee wat ik fout deed, maar misschien ligt het aan mijn airfryer 😉 Je zou het kunnen proberen. Ik denk zo’n 10/12 minuten op 160 graden? In de gaten houden dus!
Lees nu pas het antwoord.. maar het is gelukt! Heb het inderdaad goed in de gaten gehouden. Het blijft wel een beetje smeuïg van binnen maar dat maakt niet zo heel veel uit 🙂 ik heb hem ongeveer 8-10 minuten op 180 graden gedaan.
Hey Marit! Kan ik het eiwitpoeder vervangen door iets?
Ja kan, door honing! 🙂
Mmmmm dit is zooo lekker!!
Ziet er heerlijk uit! Ik wil het morgen eens proberen. Hoe groot moet je mok ongeveer zijn? Een flinke theemok of is een (koffie) kopje ook voldoende?
Liefs
Sorry, een beetje laat, maar ik gebruik vaak een kommetje!
Klinkt goed! Zou je dit ‘s avonds klaar kunnen maken en dan ‘s ochtends alleen nog in de magnetron zetten? Of gebeuren er dan rare dingen in het kommetje?
Oeh… nog nooit geprobeerd en zou ik eigenlijk niet doen. Alles in kommetje doen hoeft ook niet meer dan 2 minuten te duren…
Kan het ook met een vegan ‘ei’ i.p.v. een echt ei?
Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar je zou het kunnen proberen!