Oh, wat hou ik van een mugcake in de morgen! Geregeld deel ik dan ook mijn mugcake creaties met jullie, maar geregeld krijg ik ook de vraag of het ook kan zonder ei en/of banaan kan. En eindelijk heb ik een creatie gevonden voor een mugcake zonder ei én banaan (dus vegan!). Super simpel, super gezond en mega lekker! Echt een aanrader, dus bij deze het recept!
Nodig:
- 25 gram havermout
- 20 gram (eetlepel) appelmoes
- 60 gram/ml. (plantaardige) melk (ik gebruikte sojamelk)
- 10 gram kokossuiker of 10 gram (plantaardige) eiwitpoeder
- 2 theelepels kaneel (of minder als je niet zo van kaneel houdt)
- optioneel: (kokos)yoghurt met blauwe bessen (en alles wat jou lekker lijkt)
Doen:
- Doe de havermout, appelmoes, melk, suiker of eiwitpoeder en de kaneel bij elkaar in een schaaltje en meng dit (kan gewoon met een vork).
- Zet het schaaltje in de magnetron voor 2 tot 2.5 minuten.
- Laat in het schaaltje of leg de mugcake op een bord. Maak af met toppings die jou lekker lijken, zoals yoghurt en blauwe bessen.
- Smullen maarrrr!
♥