FoodOntbijtTussendoortjes

Gezonde muffins met blauwe bessen

geschreven door Marit juli 10, 2018 24 Comments

Dit recept voor muffins met blauwe bessen is een goed voorbeeld van wat voor recepten ik graag met jullie deel. Voedzaam, eiwitrijk, makkelijk èn lekker. Deze muffins zijn heerlijk fris en lekker om te maken voor bijvoorbeeld een gezond tussendoortje.

Nodig (voor 6 muffins): 
– 100 gram speltmeel
– 50 gram eiwitpoeder (vanille)
– 2 eieren + 1 eiwit
– 30 gram honing
– 1 theelepel bakpoeder
– 150 gram blauwe bessen

In dit recept kun je veel variëren. Je kunt de blauwe bessen vervangen door bijv. rozijnen of noten. Ook kun je als extra chocolade en/of kokosrasp toevoegen. 

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de speltmeel, eiwitpoeder, eieren + eiwit, honing en bakpoeder met elkaar. Zorg dat dit een glad beslag wordt.
Roer de blauwe bessen door het beslag. Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes (zelf vind ik dat muffin-ding van de foto super handig, want dan zakt het niet in). Zet de muffinvormpjes in de oven voor 20 minuten op 180 graden.
Even laten afkoelen en aanvallen! Niet gelijk alles opeten? Je kunt de muffins zo’n 2 á 3 dagen in de koelkast bewaren. Enjoy!

Voedingswaarden: 
Kcal = 136
Koolhydraten = 15,6 gram
Eiwitten = 11,8 gram
Vetten =2,8 gram

24 Comments

Rosemarijn augustus 16, 2017 at 20:39

Yes, super leuk en ze klinken lekker! Ik ga het in een cakevorm morgen proberen, dan vries ik plakjes in. Thanks voor het recept en ben blij dat je na je – super welverdiende(!) – blogvakantie dan steeds beetje meer terug gaat komen.

Liefs!

Antwoord
Marit augustus 17, 2017 at 08:57

Hier kan je inderdaad ook goed een cake van maken. Misschien dan nog 50 gram extra speltmeel + een extra theelepel bakpoeder erbij! 🙂 Enjoy!

Antwoord
Marieke augustus 17, 2017 at 21:24

Net gemaakt en hij is suuuuperlekker ??

Antwoord
Marit augustus 18, 2017 at 14:36

Leuk om te horen! Enjoy!

Antwoord
Lillian augustus 18, 2017 at 14:29

Zit in de oven! Had geen eiwit poeder dus heb dat weggelaten… 20 minuten wachten.. ?… hoop dat ze lukken, ben namelijk niet zon bakprinses ?

Antwoord
Marit augustus 18, 2017 at 14:35

Moet goed komen! Hoop dat ze je smaken!

Antwoord
Lillian augustus 18, 2017 at 21:55

Ze zijn top!! Best stiekem beetje trots … heb er al 2 op ?… heb je deze ook op my fitness pall gezet?? Is wel zo handig ?

Antwoord
Bianca augustus 19, 2017 at 18:07

Net gemaakt en ze smaken inderdaad heerlijk! Alleen plakten ze bij mij heel erg aan het papiertje. Vet jij het papieren vormpje vantevoren in?

Antwoord
Marit augustus 20, 2017 at 21:54

Had ik ook een klein beetje, maar verschilt per muffinvormpje ook. Invetten is wel een goed idee!

Antwoord
Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl augustus 20, 2017 at 15:24

Fijn dat je er weer bent! Ik vind bosbessenmuffins altijd heel lekker, dus moet deze eens proberen..

Antwoord
marielal november 15, 2017 at 20:57

zijn de voedingswaarden per muffin?

Antwoord
Marit november 16, 2017 at 18:37

Ja!

Antwoord
Selma juli 12, 2018 at 11:59

Ohhhh klinkt heerlijk!! Kun je hier ook bevroren blauwe bessen voor gebruiken?

Antwoord
Marit juli 12, 2018 at 15:27

Kan wel, maar smaakt naar mijn idee net iets minder, omdat ze wat minder bite hebben!

Antwoord
Rianne juli 16, 2018 at 20:28

Ik heb ze net gemaakt maar ze zijn niet zo mooi gerezen net als bij een muffin. Weet je hoe dat kan komen?

Antwoord
Marit juli 20, 2018 at 10:55

Dat is gek! Heb je bakpoeder gebruikt? Eieren?

Antwoord
Muriel juli 23, 2018 at 23:19

Hi! Ziet er lekker uit 🙂 Als ik volkorenmeel ipv speltmeel gebruik, wordt de smaak dan heel anders? En zijn ze ze dan echt veel minder verantwoord? Thanks!

Antwoord
Marit juli 25, 2018 at 10:26

Hoi Muriel! Nee hoor, denk dat dan niet heel anders wordt hoor! En ook niet minder verantwoord! Bakse!

Antwoord
Heidi oktober 18, 2018 at 15:16

Deze ook net gemaakt. Ze zitten nu in de oven tevens ook de bananenbrood met kwark gemaakt. Die was erg lekker.

Antwoord
Marit oktober 18, 2018 at 16:04

Wat leuk om te horen, Heidi, dankjewel!

Antwoord
levi oktober 22, 2019 at 08:02

Deze zien er echt top uit, ga van het weekend maar eens een uurtje in de keuken staan om deze te maken! Thanks voor de inspiratie

Antwoord
Kristel september 5, 2020 at 17:25

Hoi hoi Marit,

Kan je het spelt meel ook door ander meel vervangen?? Ik moet namelijk glutenvrij eten en spelt is niet glutenvrij…
Wil ze heel graag eens maken!!!

Liefs Kristel

Antwoord
Marit september 11, 2020 at 11:31

Hi Kristel, ik denk dat het wel kan hoor! 🙂 Ik heb het recept alleen met deze meel gemaakt, dus ik weet het niet zeker, maar ga er vanuit van wel.

Antwoord
Marije februari 17, 2024 at 13:32

Ze zien er heerlijk uit op het plaatje, maar ze waren heel droog en veel te stevig. In er comments zie ik dat iedereen ze heerlijk vindt. Wat doe ik fout?!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs