FoodOntbijt

Gezonde, eiwitrijke wafels

geschreven door Marit januari 10, 2017 14 Comments

Ik heb mijn wafelijzer (in de aanbieding!) weer herondekt, yes! Het is zo easy, zo lekker en ook nog eens gezond en eiwitrijk! Je kunt ‘m afmaken met whatever you like. Aanrader!

Nodig:
– 30 gram havermout
– 1 ei + 1 eiwit
– 20 gram eiwitpoeder (smaak naar keuze)
– 30 ml. water
– olie/boter voor het wafelijzer
– toppings naar eigen keuze (bijv. fruit, kwark, zaden)

Doen:
Zet het wafelijzer aan.
Doe de ingrediënten in een bak en mix deze. Dit kan met een staafmixer, maar ook in de blender.
Verdeel of spray wat olie/boter in het wafelijzer.
Giet de mix in het wafelijzer en zorg dat dit goed verdeeld is. Deksel erop en wachten tot ‘ie klaar is. Af en toe kijken, een lichtbruin kleurtje en hij is klaar! Zelf vind ik het lekker met iets kouds zoals kwark, wat fruit en natuurlijk deze karamel saus.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden (exclusief olie en toppings):
Kcal = 287
Koolhydraten = 20 gram
Eiwitten = 31 gram
Vetten = 10 gram

14 Comments

Whitney januari 10, 2017 at 23:50

Hi Marit!! Over welke heerlijke caramelsaus heb je het?

Liefs, W

Antwoord
Marit januari 11, 2017 at 09:21

Oeps! Link staat er nu wel in. Thanks!!!

Antwoord
Robin januari 15, 2017 at 11:42

Is dit recept dan voor 5 wafeltje? Ik heb nog nooit wafels gebakken haha.

Antwoord
Marit januari 15, 2017 at 17:58

Dit is voor mij 1x wafelijzer, die geeft zelf 5 vormpjes 😉

Antwoord
Anne januari 20, 2017 at 08:33

Is het de bedoeling dat de havermout helemaal fijn wordt zoals meel zeg maar? Dat is mij tot nu toe niet gelukt.. meer van die hele kleine stukjes.

Antwoord
Marit januari 21, 2017 at 15:59

Nee hoor, heb ik ook!

Antwoord
Yvette februari 24, 2017 at 11:19

Super blij dat ik dit recept heb ontdekt! Het is echt precies genoeg beslag voor mijn wafelijzer (die maakt per keer 2 rechthoekige wafels).

Antwoord
Marit februari 25, 2017 at 17:11

Dat klinkt goed! Geniet ervan!

Antwoord
Marijke februari 27, 2017 at 18:54

Zo lekker, thanx voor het delen! Dit is dus mijn favoriete recept van dit moment! Al 2x gemaakt sinds ik het wafelijzer heb gekocht zaterdag ?

Antwoord
Janine maart 13, 2017 at 16:19

Hi! Zou je de havermout eventueel ook kunnen vervangen door speltmeel? Zo ja: moet je hier dan ook 30 gram van nemen of meer/minder? Ik ga ze gauw eens proberen!

Antwoord
Marit maart 14, 2017 at 12:54

Oei, dat weet ik zo niet, dat heb ik nog nooit geprobeerd, dus daar kan ik je niet mee helpen helaas!

Antwoord
Janine maart 14, 2017 at 14:34

Geen probleem 🙂 Dan probeer ik ze gewoon zo! Ze zien er heerlijk uit!

Antwoord
Brandy juni 22, 2017 at 19:19

Kan je ook brinta gebruiken in plaats van havermout?

Antwoord
Marit juni 25, 2017 at 13:58

Nog nooit geprobeerd, geen idee 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs