Ik heb mijn wafelijzer (in de aanbieding!) weer herondekt, yes! Het is zo easy, zo lekker en ook nog eens gezond en eiwitrijk! Je kunt ‘m afmaken met whatever you like. Aanrader!
Nodig:
– 30 gram havermout
– 1 ei + 1 eiwit
– 20 gram eiwitpoeder (smaak naar keuze)
– 30 ml. water
– olie/boter voor het wafelijzer
– toppings naar eigen keuze (bijv. fruit, kwark, zaden)
Doen:
Zet het wafelijzer aan.
Doe de ingrediënten in een bak en mix deze. Dit kan met een staafmixer, maar ook in de blender.
Verdeel of spray wat olie/boter in het wafelijzer.
Giet de mix in het wafelijzer en zorg dat dit goed verdeeld is. Deksel erop en wachten tot ‘ie klaar is. Af en toe kijken, een lichtbruin kleurtje en hij is klaar! Zelf vind ik het lekker met iets kouds zoals kwark, wat fruit en natuurlijk deze karamel saus.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (exclusief olie en toppings):
Kcal = 287
Koolhydraten = 20 gram
Eiwitten = 31 gram
Vetten = 10 gram
14 Comments
Hi Marit!! Over welke heerlijke caramelsaus heb je het?
Liefs, W
Oeps! Link staat er nu wel in. Thanks!!!
Is dit recept dan voor 5 wafeltje? Ik heb nog nooit wafels gebakken haha.
Dit is voor mij 1x wafelijzer, die geeft zelf 5 vormpjes 😉
Is het de bedoeling dat de havermout helemaal fijn wordt zoals meel zeg maar? Dat is mij tot nu toe niet gelukt.. meer van die hele kleine stukjes.
Nee hoor, heb ik ook!
Super blij dat ik dit recept heb ontdekt! Het is echt precies genoeg beslag voor mijn wafelijzer (die maakt per keer 2 rechthoekige wafels).
Dat klinkt goed! Geniet ervan!
Zo lekker, thanx voor het delen! Dit is dus mijn favoriete recept van dit moment! Al 2x gemaakt sinds ik het wafelijzer heb gekocht zaterdag ?
Hi! Zou je de havermout eventueel ook kunnen vervangen door speltmeel? Zo ja: moet je hier dan ook 30 gram van nemen of meer/minder? Ik ga ze gauw eens proberen!
Oei, dat weet ik zo niet, dat heb ik nog nooit geprobeerd, dus daar kan ik je niet mee helpen helaas!
Geen probleem 🙂 Dan probeer ik ze gewoon zo! Ze zien er heerlijk uit!
Kan je ook brinta gebruiken in plaats van havermout?
Nog nooit geprobeerd, geen idee 😉