Dat ik gek ben op wortel in mijn baksels mag nu wel duidelijk zijn. Vooral in combinatie met speculaaskruiden vind ik het heerlijk. Een paar weken geleden deelde ik het recept voor deze overheerlijke carrotcake, nu maakte ik een gezondere variant. Snel gemaakt, heerlijk als tussendoortje en super voedzaam!
Nodig:
- 300 gram wortels
- 100 gram (volkoren)meel
- 3 eieren
- 60 gram (vanille) eiwitpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels speculaaskruiden, 1 theelepel kaneel
- 50 gram rozijnen
- 20 gram walnoten
(bij dit recept heb ik producten van MyProtein gebruikt, met code “FITWITHMARIT35” krijg je 35% korting op je bestelling!
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rasp de wortel en hou dit apart.
- Doe in een beslagkom: de meel, eieren, eiwitpoeder, bakpoeder en kruiden. Mix dit geheel met een staafmixer of blender.
- Roer de wortel, rozijnen en walnoten (in stukjes) door het beslag.
- Doe het beslag in een cakeblik (bekleed met bakpapier) en zet in de oven voor 25 minuten.
- Als de wortelcake klaar is kun je ‘m in 8 tot 10 plakken snijden. Ik verpak ze in folie en bewaar ze zo’n 3-5 dagen in de koelkast. Kan ook in de vriezer bewaard worden!
- Je kunt de carrotcake serveren met een lepel kokos of vanille yoghurt. Zin in een “echte” roomkaas frosting? In dit recept vertel ik je hoe je dit maakt!
- Enjoy!
♥
6 Comments
Hij blijft een beetje vochtig, klopt dat?
Groetjes!
Dat kan door de wortels! Meestal door de bakpoeder verdwijnt dat wat, maar een beetje vochtig mag wel! 🙂
Hii! Kunnen je baksels ook in de Airfryer?
Liefs
Hey Patty, goede vraag! Ik heb dat eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd, dus ik durf geen antwoord op je vraag te geven… sorry!
Ik heb hem vanmiddag gemaakt en vindt hem super lekker! Ik heb al 3 plakjes op haha. Ga ik zeker vaker maken.
Wat leuk om te horen, Femke! Geniet ervan 🙂