FoodTussendoortjes

Recept voor een gezonde brownie

geschreven door Marit juli 26, 2014 12 Comments

Brownie? YUM! Gezond? Niet echt…

Maaaaar daar is een oplossing voor! Hier een recept voor een gezonde brownie & net zo lekker! Misschien wel lekkerder…. probeer het uit!

Nodig:
– 1 courgette
– 1 banaan
– 200 gram dadels
– 150 gram meel (ik gebruik speltmeel)
– 75 gram cacao
– 2 eieren
– optioneel: bakpoeder, kokosrasp, walnoten

Doen:
Week de dadels een kwartier in gekookt water.
Ondertussen kun je de courgette schillen en in stukjes doen, in de blender, samen met banaan, eieren, meel en het cacao. Als de dadels geweekt zijn, deze er ook bij doen.
MIXEN MIXEN MIXEN, eventueel nog wat walnoten of kokosrasp er doorheen. Vet een cakeblik in met wat kokosolie en dan in de oven voor 35/40 minuutjes op 180 graden!

& Smullen maar!

Laat me weten wat je ervan vond!

12 Comments

Jolien augustus 13, 2014 at 20:28

superleuk je blog! deze gaat op het to-bake lijstje 🙂

Antwoord
Kimberley augustus 15, 2014 at 22:00

Hij staat nu in de oven!! Ben heel benieuwd. In plaats van speltmeel heb ik amandelmeel gebruikt. Schrok alleen een beetje van het aantal calorieën (bijna 2x zoveel) Voor degene die op de koolhydraten letten, kunnen beter amandelmeel gebruiken maar let je op het aantal calorieën dan definitily speltmeel

Antwoord
Marit augustus 15, 2014 at 22:04

Goede tip!

Antwoord
Daphne februari 26, 2015 at 19:27

Kan speltbloem ook?

Antwoord
Marit februari 26, 2015 at 21:09

Ik denk het wel, het gaat meer om versteviging van de bodem!

Antwoord
Laura maart 24, 2015 at 17:10

Deze brownie net gebakken en hij is echt heeerlijk!

Antwoord
Laura oktober 21, 2015 at 11:53

Dit is m’n favorieeet! En gaat vanmiddag weer de oven in!

Antwoord
Marit oktober 21, 2015 at 12:14

Leuk om te horen, ook één van mijn favorieten! Eet smakelijk!

Antwoord
Natascha november 4, 2015 at 22:32

Net gebakken, hij smaakt goed maar is totaal ingestort. Het begon helaas al bij dat mijn blender het allemaal niet aan kon. 🙁 volgende keer beter. Maar bedankt voor het recept. Ik had trouwens stijfjes appel in de cake gestoken. Erg lekker!

Antwoord
Marit november 5, 2015 at 13:31

Oh, meen je niet! Wat vervelend… heb je bakpoeder gebruikt? En heb je ‘m wel even laten staan? Misschien de volgende x mixer gebruiken als je blender het niet aan kan.. ik doe daar ook altijd voorzichtig mee 😉

Antwoord
Ellen november 16, 2015 at 17:22

Hallo! Wat voor cacao gebruik je? Is dit hetzelfde waarvan je bvb chocomelk kunt maken? 🙂

Antwoord
Marit november 16, 2015 at 21:44

Ja, ik gebruik gewoon de cacao poeder uit de supermarkt! Wit bruine verpakking!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram