FoodOntbijtTussendoortjes

Gezond ijs van bananen, kwark en eiwitpoeder

geschreven door Marit juli 30, 2016 5 Comments

Je hebt er vast al eens eerder gehoord: van een paar bevroren bananen kun je heerlijk ‘ijs’ maken. Heb je een paar overrijpe, bijna verrotte, bananen? Schil ze, snijd ze in stukjes, stop in een bakje en stop dit in de vriezer. Niet alleen vind ik overrijpe bananen veel lekkerder en zoeter smaken, ze blijken ook nog eens 8 x effectiever (dan de groene banaan) in het verhogen van je immuunsysteem door de aanmaak van witte bloedcellen. Nog meer gezonde eigenschappen van de banaan weten? Volgens deze website zijn dat:

– bananen voorkomen een te hoge bloeddruk (door de kalium)
– bananen geven een flinke energieboost (snelle suikers, vertelde ik je hier al over)
– bananen ondersteunen de werking tussen zenuwen en spieren
– bananen helpen om een slecht humeur tijdens PMS (klachten voor de menstruatie) te verbeteren
– bananen helpen bij diarree (door de oplosbare vezels)
– bananen zorgen voor een goede opname van andere gezonde voedingsstoffen en zitten van zichzelf natuurlijk al vol vitaminen en mineralen

DUS. Niet dat ik je nog moest overtuigen, maar leuk om te weten, toch?!

Terug naar het bananenijs. Het is verrukkelijk. Je kunt het bijvoorbeeld eten als ontbijt, als lunch, als tussendoortje, als dessert… De basis is heel simpel, top het met whatever you like! Erg leuk om ook anderen mee te verrassen: ze zullen nooit geloven dat het zo gezond kan!

Nodig (voor 2 personen):
– 4 overrijpe bananen uit de vriezer (minstens 5 uur in de vriezer)
– 200 gram kwark
– één scoop (28 gram) eiwitpoeder (smaak naar keuze, alles is lekker!)

Doen:
De bananen (zonder schil!!!! Niet te doen met, been there, done that) dus in stukjes in een bakje in de vriezer. Dit voor minstens 5 uur. Het bakje kan dus ook weken in de vriezer liggen, altijd handig op voorraad!
Haal de stukjes banaan uit het bakje, doe ze in een beslagkom. Doe hier de kwark en eiwitpoeder bij. Pureer dit (ik deed dit met een staafmixer, kan ook met een keukenmachine of goede blender) tot een ijs-beslag. Lepel het uit en doe en verdeel over twee bakjes. THAT’S IT!

Het kan ook heel goed zonder kwark of zonder eiwitpoeder of zelfs zonder beide. Eigenlijk zijn de bananen all you need, maar ik vond dit zelf een lekkere combinatie. Maak het af met wat fruit, kokos, noten, zaden, etc. Voor mij was het een toetje, dus ik vond dat ik er wat pindarotsjes op mocht.

Geniet ervan en laat me vooral jouw bananenijs creatie zien! #fitwithmarit

Happy Sunday

gezond bananenijs

5 Comments

Wietske van de Klundert augustus 1, 2016 at 22:31

Hoi marit. Ik vond de smaak van het ijs heerlijk maar mijn blender begaf het bijna van al die bevroren banaan. Is het ook mogelijk om het van de verse ingrediënten te maken, dan het megsel in kleine bakjes te gieten en dat in te vriezen? Heb jij dat wel eens geprobeerd? Of gaat het dan kristaliseren?

Antwoord
Marit augustus 2, 2016 at 09:55

Geen idee, maar denk dat het dan te hard wordt, toch? Dan wordt het echt heel hard ijs. Ik deed het zelf met een staafmixer. Je kunt ook de bananen iets korter in de vriezer laten (3 uur). Dan zijn ze niet mega hard, maar wel romig en koud!

Antwoord
zonderzooi augustus 4, 2016 at 08:18

Jaaa ik maak zelf ook vaak ijs van bevroren bananen, zo lekker en zonder schuldgevoel genieten!

Antwoord
Miiriiam augustus 10, 2016 at 10:26

Hoi Marit,

Wat voor kwark doe je er bij? Gewoon zoals je altijd benoemt, griekse yoghurt 0% vet of?

Liefs

Antwoord
Marit augustus 10, 2016 at 12:50

Hoi!
Magere kwark van huismerk gewoon. Maar kan met allerlei soorten hoor!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs