FoodTips

Gezond eten duur?

geschreven door Marit juli 29, 2014 4 Comments

Verse groenten en fruit, yoghurtproducten etc. het is inderdaad prijziger dan een kant en klare maaltijd of een zak chips, maar zo veel voedzamer. En doordat het zo voedzaam is kun je hier veel langer op teren dan een zak chips. En het belangrijkste: het is veel gezonder.

Aan een gezonde leefstijl kun je veel geld uitgeven, de sportschool en sportkleren zijn niet gratis. En om resultaat te zien in de sportschool is het belangrijk dat je voeding ook in orde is. Ja, het kost geld om een fit leven te leiden, maar je kunt op vele punten besparen.

Een paar tips:
– op de markt is het fruit en de groenten vaak veel goedkoper
– door voedzame en gezonde maaltijden te eten heb je veel minder trek, waardoor je niet zo snel grijpt naar ongezonde tussendoortjes (die ook geld kosten en dus ongezond zijn)
– door je goed te voorbereiden op werk of schooldagen kun je geld besparen, omdat je dan geen broodje in de kantine hoeft te kopen
– je hoeft niet iedere dag vlees of vis te eten, hier kun je ook op besparen
– je hebt seizoensgroenten die veel goedkoper zijn en er zijn altijd aanbiedingen op de fruit en groente afdeling
– door gezond te eten heb je veel meer energie, dit kan zich resulteren in goede resultaten op je werk of school, wat weer kan resulteren in meer loon 😉

Ikzelf geef best wat geld uit aan sport en eten, maar hier kies ik ook bewust voor. Sporten is mijn grootste hobby en ik wil hier resultaten in zien, daarom zorg ik ervoor dat ik er ook gezond bij eet. Ook vind ik het leuk om te bakken en om creatief bezig te zijn met eten, daarom investeer ik hier meer in dan bijvoorbeeld een nieuwe broek of een nieuw shirt.

Naar mijn idee hoeft een gezonde leefstijl dus echt niet duur te zijn, maar ik ben heel erg benieuwd hoe jullie hier over denken?!

4 Comments

Sanne juli 29, 2014 at 10:14

Kort maar krachtig meis! 🙂 Leuk geschreven. .
xoxo

Antwoord
Rowenna augustus 1, 2014 at 13:04

Hey marit,

Wat leuk je blog! Ik probeer ook op de gezonde toer te gaan maar dit valt nog niet mee hihi.
Succes met je blog en ik zal je volgen, hopelijk ben ik over een tijdje ook weer strak ;p

x rowenna

Antwoord
Emmely september 18, 2014 at 14:02

Hey marit,

Ik volg al tijdje je blog en instagram, super leuk!! Erg inspirerend. Alleen ik wil ook gezond gaan leven maar vind het moeilijk want woon nog alleen thuis, nou heb ik wel wat geld genoeg om wat boodschappen voor mezelf te halen maar ik weet gwn niet precies hoe ik het aan moet pakken. Heb je nog tips voor als iemand thuis woont 🙂

Groetjes emm

Antwoord
Marit september 18, 2014 at 18:28

Wat een leuke reactie, dankjewel! Wordt er thuis al wat gezond gegeten? Je kunt altijd vragen of ze fruit willen kopen, veel fruit kan ook in de vriezer en is niet duur (blauwe bessen etc.) Daarnaast kun je misschien wat kijken of body&fit shop, daar heb je veel handige dingetjes voor naast de dagelijkse boodschappen. Daarnaast is het altijd handig pindakaas, kipfilet in huis te hebben, voor op brood bijvoorbeeld!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram