FoodPersoonlijkSporten

Gewoon Marit

geschreven door Marit juni 30, 2015 7 Comments

Dit blogje moet ik gewoon even van me afschrijven. Allereerst wil ik zeggen, ik heb niks te klagen. Over mijn leven niet. Over het leven dat ik leid door deze blog niet. Maar, toch wil ik dit even kwijt. Naast tijd aan mijn instagram/facebook en deze blog kwijt te zijn doe ik ook zeker nog andere dingen. Dingen die ik niet altijd deel op internet, maar die allemaal invloed hebben op mijn leven. Deze blog, die heeft ook een grote invloed op mijn leven. En die invloed wordt steeds groter. Daar moet ik soms even goed bij nadenken. Want wat deel je wel op social media en wat niet? Toch doordat je een aantal keer per dag wat plaatst op instagram, laat je een beetje zien wat je zoal doet op een dag. Dat is lang niet alles, maar mensen weten genoeg van je om wat over je te kunnen denken. Mensen weten dingen over mij, maar ik niet over die mensen. Dat is soms best lastig. Op feestjes, werk, op school of in de sportschool word ik op dingen aangesproken. Het gaat dan vaak over mij. “Hoi Fit met Marit! Is dat wel zo fit? Heb je vanmorgen nog gesport? Mag je dat wel hebben Fit met Marit?”
Grappig ja. Ook zeker wel logisch, maar niet altijd grappig. En ik weet het, ik doe het mezelf aan, ik wil zo graag mijn passie voor sporten en gezond eten delen op social media. Het liefst deed ik dit alleen met onbekenden. Of op een tweerichtings manier. Want nu word ik altijd ergens op aangesproken (‘dat ijsje van vanmiddag zag er lekker uit’) en ik kan hun nooit ergens op terug aanspreken. Mensen voelen zich altijd gelijk in de gaten gehouden worden door mij. Oeps, ik ben chips aan het eten en ‘fit met Marit’ is er ook. So what!? Ik word ook in de gaten gehouden. ‘Fit met Marit’ is chips aan het eten. WHUT?! Nogmaals, daar kies ik deels zelf voor. Ik kies om dingen te delen op social media. Maar om toch even te klagen, het is niet altijd leuk, het is niet altijd gezellig. Mensen hebben namelijk snel een oordeel. En die voel ik overal waar ik ben. Overal waar mensen mij als ‘fit met Marit’ zien. Terwijl ik ook gewoon nog Marit ben.
Naast mijn social media leven heb ik ook nog een sociaal leven. Ja, echt. En het is leuk dat ik een blog heb. En het is logisch dat mensen dingen van me weten, zonder dat ik het ze verteld heb (Het is soms ook best wel handig hoor, hoef ik niet iedereen apart te appen ;)). Maar ik wil ook even laten weten dat ik meer ben dan ‘fit met Marit’. Ik ben ook gewoon nog een meisje (oké al 24) die bijna afgestudeerd is, bijbaantjes heeft om rond te komen, naar feestjes gaat (techno het liefst) en zich ontzettend kan laten gaan tijdens stress met chocolade. Ik praat graag over sporten en eten. Maar echt niet altijd. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het super leuk als mensen er vragen over stellen, als mensen me op dingen aanspreken die ze hebben gezien/zelf hebben gedaan, maar het hoeft er niet altijd over te gaan. Ik kan ook gesprekken ergens anders over voeren. Punt.

7 Comments

Hedwig juni 30, 2015 at 19:53

Aaamen!!

Antwoord
Eline juli 1, 2015 at 11:20

Amen!

Ik vind dat je het super doet Marit! Je weet echt een goede balans te vinden. Geen chocola meer.. pff dat kan niemand volhouden, dus dat mensen van jou verwachten is onredelijk. Daarom is het juist leuk om jou te volgen: jij laat zien dat je heus ook wel een frikandel speciaal kan eten! En je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen als je dat dan ook doet 🙂

Gewoon lekker je ding blijven doen! 😀

Liefs, Eline

Antwoord
Marit juli 6, 2015 at 10:55

Lief, eliiiiii! Tot snel!

Antwoord
Stephanie juli 1, 2015 at 15:43

Heel herkenbaar !!Iirritant indd maar je kan het ook positief bekijken.
Ze zien jou als een prefect iemand en je houd mensen een spiegel voor. Dus heel confronterend voor sommige die zo hun best maar net niet genoeg en daarom reageren ze zo. Jaloezie doet gekke dingen met mensen. Je moet maar denken de mensen die trots op jou zijn zeggen wat een kanjer je bent!!

Antwoord
Marit juli 6, 2015 at 10:55

Goede reactie Stephanie! Zo is het ook! Maar ik hoef niet altijd die spiegel voor te houden, ik hoef mensen niet te confronteren 😉 dat mogen ze zelf doen! Ik wil ze juist motiveren! 🙂 Maar wat je zegt, jaloezie doet soms wat! Bedankt voor je reactie!

Antwoord
Roswitha juli 5, 2015 at 10:54

Lekker duidelijk en ook erg herkenbaar. Het gaat inderdaad niet altijd om het leven van je blogs. Je bent niet altijd student, of als je werkt, in je functie. Soms ben je gewoon even net als iedereen.
En voor nu, gewoon een leuke blog. 🙂

Antwoord
Marit juli 6, 2015 at 10:53

Dankje, Roswitha!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram