Dat je met havermout alle kanten op kunt, dat weet ik inmiddels. Nog niet eerder had ik bedacht de havermout mee te bakken met peer. Gebakken peer in heerlijke, herfstige kruiden in combinatie met havermout en het frisse van yoghurt of kwark. Het uitproberen waard!
Nodig (voor 1 portie):
- 1 peer
- 30 gram havermout
- olie of boter om in te bakken
- koek, speculaaskruiden en/of kaneel
- (plantaardige) yoghurt/kwark
- toppings: rozijnen, walnoten, honing
Doen:
- Verwarm de olie of boter in een (bak)pan.
- Snijd ondertussen de peer in stukjes en voeg dit toe aan de pan (als de boter/olie gesmolten is).
- Bak dit zo’n 1 á 2 minuten.
- Voeg dan de havermout en kruiden (hoeveelheid naar keuze) toe. Bak dit nog zo’n 3 á 4 minuten op middelhoog vuur.
- Ondertussen kun je op een bord vast de yoghurt/kwark leggen met rozijnen en walnoten.
- Als de gebakken peer-havermout klaar is kun je dit ook op het bord leggen.
- Maak af met wat honing en/of wat jou lekker lijkt.
- Eet smakelijk!
♥
2 Comments
Hou op met me, zo lekker!! Weer een nieuw gezond ontbijtje voor op m’n lijstje 😍
Hihi! Enjoy!