In mijn hoofd ben ik altijd bezig met mijn blog. Of nouja, eigenlijk ben ik veel bezig met eten en dat koppel ik vanzelf aan mijn blog. Zo ook vannacht. Ik was weer wat aan het nadenken voordat ik in slaap viel en kwam opeens op het idee om cheesecake met pindakaas en koffie smaak te maken. Gekke combi? Ja, nu ik dit type denk ik van wel, maar het is goed uitgepakt. Als je van pindakaas houdt zeker een aanrader! En guess what?! Het is naar mijn idee een gezonde cheesecake door de voornamelijk gezonde, eiwitrijke producten erin! Een verantwoord tussendoortje, de voedingswaarden zie je hieronder!
Hou je niet van pindakaas en/of koffie?! Niet huilen! Het kan zeker zonder! De koffie kun je weglaten en in plaats van pindakaas eiwitpoeder kun je ook zeker vanille (neutraal) gebruiken. Of een smaakje wat jou lekker lijkt, bijvoorbeeld fruit of chocolade! Ik maakte deze cheesecake ook in een andere versie, met aardbeien, check hier het recept!
Voor nog meer vragen over het recept, mail me gerust!
Dussss, come to the point, Marit!
Nodig voor de bodem:
– 1 van deze pak koekjes van B&F, ik gebruikte natural
– 50 gram kokosolie
Nodig voor de inhoud:
– 1000 gram kwark
– 200 gram cream cheese light
– 2 eieren én 1 eiwit
– 2 scoops eiwitpoeder (ik gebruikte dus de pindakaas smaak)
– dubbele espresso
Doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de koekjes. Ik deed het zelf met een vork en handen, bij gebrek aan materiaal. De kokosolie even laten smelten en deze mengen met de koekkruimels. Een taartvorm (24 cm) met bakpapier bekleden. Het koekjesmengsel op de bodem verdelen en plat drukken (zie foto). Zet dit even in de oven voor 10 minuutjes, ondertussen kun je de inhoud maken.
Mix of blend de inhoud: de kwark, roomkaas, eieren, eiwitpoeder en de koffie tot één geheel.
Haal de bodem uit de oven en giet het mengsel hierover heen (zie foto). Zet de taart in de oven voor ongeveer 25/30 min en laat dan nog even een kwartiertje staan. Haal het uit de oven en laat sowieso een uur staan. Ik deed het daarna nog ongeveer 2 uur in de koelkast, zodat het goed stijf en koud werd. Ik gooide er wat koffieboontjes op voor de sier en toen… AANVALLUH!
Vol met proteïne, lekker en een verantwoord tussendoortje! Gemaakt door Fit with Marit met Body & Fitshop producten, dus we noemen het de #fittecheesecake Laat je me weten hoe jij de cheesecake hebt gemaakt en hoe het je heeft gesmaakt? Tag me in je foto!
Voedingswaarden per stuk taart (per taart 12 stukjes):
Kcal = 212
Koolhydraten = 11 gram
Eiwitten = 17,3 gram
Vetten = 12 gram
VEEL PLEZIER MET BAKKEN & EET SMAKELIJK!
10 Comments
Wat ziet dat er lekker uit! Ik ben gek op koffie en op pindakaas, maar de combi klinkt wel wat gek. Ben wel nieuwsgierig om dit eens te proberen.
Omg! Nieuw op mijn to do lijstje! Lijkt me superlekker!
Mmmm, lekker ideetje!
Oeh dat ziet er heel lekker uit, koffie en pindakaas zijn de 2 dingen waar je me heel blij mee kan maken haha! ga ik zeker proberen!
Haha echt he! Mij ook! Eet smakelijk alvast!
Ohh wat fijn dat je een alternatief voor pindakaas geeft, want ik lust het niet! Goeie macro’s ook, top.
Check ook mijn nieuwe recept! Met aardbeien! Eet smakelijk 😉
Twee eieren én 1 eiwit? Toch?
Lijkt me heerlijk!
Jaaaa, EN! Zal het even duidelijker vermelden, thanks!
[…] Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met verschillende smaken eiwitpoeder en fruit. Ben je niet zo’n fan van aardbeien, maar wel gek op pindakaas en koffie? Naast deze easy and healthy cheesecake met aardbeien heeft Marit nog een healthy cheesecake recept voor je. Deze vind je hier. […]