FoodTussendoortjes

Fitte cheesecake 2.0

geschreven door Marit september 5, 2015 18 Comments

Afgelopen woensdag plaatste ik het recept voor een gezonde, fitte cheesecake. Een cheesecake met gezonde en eiwitrijke ingrediënten en met de smaken pindakaas en koffie. Daar moet je van houden. Ik hou er van, maar ik wil dat iedereen van deze cheesecake gaat houden. Daarom maakte ik een andere versie. Een easy, healthy cheesecake, heerlijk en verantwoord als tussendoortje! (Vandaag al willen proeven, maar te lui om te maken, check hieronder!)
Een ‘fitte cheesecake’ met aardbeien.

Nodig:
Voor de bodem:
– één pak van deze B&F koekjes, ik gebruikte deze keer de smaak almond
– 50 gram kokosolie of roomboter

Voor de vulling:
– 1000 gram kwark
– 200 gram cream cheese light
– 2 eieren én 1 eiwit
– 2 scoops vanille eiwitpoeder (of een andere naar jouw smaak!)
– paar aardbeien

Voor de topping:
– 12 aardbeien

Doen:
fitte cheesecakeVerwarm de oven voor op 175 graden. Maal de koekjes, ik had deze keer een keukenmachine tot mijn beschikking, maar het kan ook met een vorm/handen/mixer/handdoek. De olie of boter even laten smelten en dit mengen met de koekkruimels. Een taartvorm (24 cm) met bakpapier bekleden. Het koekjesmengsel op de bodem verdelen en plat drukken (zie foto). Zet dit even in de oven voor 10 minuutjes, ondertussen kun je de inhoud maken.
fitte cheesecake Mix of blend de inhoud: de kwark, roomkaas, eieren en de eiwitpoeder tot één geheel. Als het gemixt is nog wat kleine stukjes aardbei er door heen.
Haal de bodem uit de oven en giet het mengsel hierover heen (zie foto). Zet de taart in de oven voor ongeveer 25/30 min en laat het dan nog even afkoelen buiten de oven. Na een half uur nog ongeveer 2 uur in de koelkast, zodat het goed stijf en koud wordt. Aardbeien als topping & ready is your fitte cheesecake!

Laat je het me weten als je het hebt gemaakt met een foto en #fittecheesecake!? Ik ben benieuwd naar hoe jij ‘m hebt gemaakt en hoe die smaakte.

!!!EN DAN NOG LEUKER!!!
Ik maakte deze cheesecake voor in de vitrine bij Wadapartja!

Woon of ben jij toevallig in Groningen? Laat dan weten dat je deze blog hebt gezien en jij krijgt korting op een punt uit deze taart + een thee of koffie voor €4,-!!! Veel plezier!

fitte cheesecake

18 Comments

Ros september 5, 2015 at 11:29

Hij was lekker! #wadapartja

Antwoord
Marit september 5, 2015 at 13:11

Leuk om te horen!

Antwoord
Carolien september 5, 2015 at 13:08

Wat leuk! Ik ben net onderweg naar Groningen voor een dagje winkelen en Dance in the Park. Misschien nog wel even tijd om langs te gaan voor een stukje taart. Hij ziet er heerlijk uit in ieder geval 🙂

Antwoord
Marit september 5, 2015 at 13:11

Wat leuk Carolien! Als je vanaf het station komt en gaat winkelen loop je praktisch langs Wadapartja! Laat me maar weten of je geweest bent, een hele leuke dag in ieder geval!

Antwoord
Wilmke september 6, 2015 at 09:14

Huh? Smaken koffie en pindakaas? Dat klinkt apart. Maar de cheesecake ziet er goddelijk uit hoor 😉 Leuk dat je taart werd ‘gefeatured’ haha!
x Wilmke

Antwoord
Floor september 24, 2015 at 10:25

Kun je de vanille eiwitpoeder weglaten of door iets anders vervangen? Of kun je dat in kleine hoeveelheden kopen? Ik heb dat nooit in huis namelijk!

Antwoord
Marit september 27, 2015 at 12:36

Hi Floor, je kan het via http://www.bodyenfitshop.nl bestellen! Verder zou je het misschien bij de Tuinen kunnen kopen, maar da’s duurder! En je zou het eventueel weg kunnen laten en bijvoorbeeld een extra ei of wat honing of suiker kunnen toevoegen!

Antwoord
Chakira november 5, 2015 at 16:42

Hi Marit,
Heb je toevallig de macro’s van deze cheesecake?
Alvast bedankt! 🙂

Antwoord
Chakira november 5, 2015 at 16:42

Hi Marit,
Heb je toevallig de macro’s van deze cheesecake?
Alvast bedankt! 🙂

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:29

Hey Chakira! Bij deze heb ik idd geen voedingswaarden uitgerekend, wel bij die andere, die is bijna hetzelfde. Check de link in het eerste gedeelte van de blog.

Antwoord
Gezondere variant van de cheescake met verse aardbeiensaus - Lauter december 22, 2015 at 09:34

[…] een gezondere variant van de cheesecake. Het recept heb ik grotendeels ‘gestolen’ van FitwithMarit. Ik heb de bodem alleen gemaakt van bastognekoeken en ik heb er nog een sausje bij verzonnen voor […]

Antwoord
Gezondere variant van de cheesecake met verse aardbeiensaus - Lauter december 22, 2015 at 16:22

[…] een gezondere variant van de cheesecake. Het recept heb ik grotendeels ‘gestolen’ van FitwithMarit. Ik heb de bodem alleen gemaakt van bastognekoeken en ik heb er nog een sausje bij verzonnen voor […]

Antwoord
Annemieke april 8, 2017 at 20:30

Welke kwark gebruik je?

Antwoord
Marit april 10, 2017 at 14:43

Magere kwark.

Antwoord
Claudia april 29, 2018 at 20:46

Hi Merit,

Ik wil deze cheesecake graag een keer maken voor werk. Is de cheesecake buiten de koelkast te bewaren aangezien het ook in de oven is geweest? Aangezien je aangeeft dat de cheesecake voor de vitrine was ben ik benieuwd hoe lang de cheesecake dan eigenlijk ook te bewaren is.

Dank je wel alvast voor je reactie 🙂

Groetjes,
Claudia

Antwoord
Marit mei 1, 2018 at 12:38

Hoi Claudia,
Leuk! Ja, de kan ook bewaard worden buiten te koelkast, maar zou dit niet langer dan een paar uur doen. Eet smakelijk!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram