Fat with MaritFood

Chocolade caramel slices

geschreven door Marit maart 3, 2020 4 Comments
chocolade caramel slices

Verslaafd ben ik eraan. De chocolade caramel slices die Tom (geïnspireerd door dit recept) inmiddels al heel wat keren heeft gemaakt. Je kunt er niet vanaf blijven! Niet al te moeilijk om te maken, een shitload en vooral super leuk om uit te delen. Niet zo gezond als je van me gewend bent, maar af en toe ongezond is ook heel gezond! 😉

Nodig:
  • 150 gram bloem
  • 40 gram kokosrasp
  • 250 gram ongezouten boter
  • 90 gram bruine suiker
  • 2 blikjes gecondenseerde melk (2 x 395 gram)
  • 115 gram golden syrup, honing of agave siroop
  • 200 gram 70% pure chocolade
  • 1 lepel (kokos)olie
Doen:
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Doe de bloem, kokosrasp, 125 gram(!) van de boter en de suiker in een beslagkom en mix dit.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier (het liefst een blik van 20 x 30 cm, maar mocht je bijvoorbeeld een dikkere bodem willen of juist dunner, kun je ook een ander blik gebruiken).
  • Doe het beslag wat je net hebt gemaakt in het cakeblik en druk de bodem aan met een lepel. Zet dan in de oven voor 15 tot 20 minuten (op 180 graden). Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.
  • Ondertussen kun je de caramel vulling maken. Doe de rest van de boter (125 gram), de gecondenseerde melk en de honing of agave siroop in een pannetje en zet dit op middelhoog vuur. Blijf dit roeren (vooral tot de boter gesmolten is) en in de gaten houden gedurende 5-7 minuten. Als het goed is, is het nu wat dikker geworden.
  • Giet de caramel over de eerder gemaakte bodem heen. Zorg ervoor dat je het goed verdeeld. Zet dan in de oven voor 15-20 minuten op 180 graden (tot het goudbruin wordt). Haal het erna uit en laat weer afkoelen.
  • Tijd voor het laatste gedeelte, de chocolade. Doe de chocolade en (kokos)olie in een kom en breng water aan de kook in een steelpannnetje. Leg het kommetje hierin (er moet geen water in de kom komen) en laat het water zachtjes doorkoken, zodat de chocolade smelt (tip: voeg bijv. ook een paar lepels crunchy pindakaas of nootjes toe voor een crunchy chocolade laag). Giet het chocolademengsel over de karamellaag en verdeel het goed. Laat dit weer afkoelen, het liefst in de koelkast.
  • Na een uurtje of twee kun je gaan snijden! Dit gaat het makkelijkst met een warm mes. Je kunt ‘m in 20 stukken verdelen, maar je kunt er ook nog kleinere stukjes van maken.
  • ENJOY! Laat je me weten wat je ervan vindt!?

♥ 

chocolade caramel slices

4 Comments

Rachel Kromdijk maart 3, 2020 at 17:15

Dit ziet er zo mega smakelijk uit, thanks for sharing

Antwoord
Marit maart 5, 2020 at 22:04

Geen dank.. geniet ervan! 😉

Antwoord
Michelle januari 18, 2021 at 12:43

Heb ze gemaakt, SUPER LEKKER!
Hoelang is het eigenlijk houdbaar?

Antwoord
Marit januari 23, 2021 at 11:27

Jaaaa, heerlijk he?!
Ik heb ze vaak wel tot 10 dagen (in bakjes) in de koelkast! Dus 7 dagen kan sowieso wel! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram