Gister deelde ik het al met jullie: de lente is nu écht begonnen! De temperatuur stijgt en zorgt ervoor dat er weer zin komt in IJS! Een ijsje is natuurlijk heerlijk en kan op z’n tijd zeker geen kwaad, maar deze kwarktaartjes tover je zo in elkaar en zijn ook nog eens super gezond! De taartjes zijn eiwitrijk en bevatten nog geen 100 kcal per stuk (check de voedingswaarden onder het recept!). Lekker om voor jezelf te maken en te bewaren in de vriezer, ook erg leuk om te serveren aan familie of vrienden. Hieronder vind je het recept.
Nodig (voor 6 mini-taartjes):
– 40 gram dadels
– 30 gram hazelnoten (andere noten kan ook!)
– 10 gram kokosolie
– 250 gram magere kwark
– 1 scoop (28 gram) eiwitpoeder, smaak naar keuze (ik gebruik altijd vanille)
– theelepel kaneel
– fruit/toppings naar keuze
Doen:
Laat de dadels 10 minuten in kokend water weken.
Ondertussen doe je de noten en kokosolie in een keukenmachine. Als de dadels klaar zijn deze er ook bij. Zorg dat deze drie ingrediënten in kleine stukjes met elkaar verbonden verbonden. Dit is de bodem. Verdeel dit over 6 muffin-vormpjes en druk goed aan.
Meng in een bakje de kwark met eiwitpoeder en kaneel. Verdeel dit over de 6 bodempjes. Top met wat jij wilt, ik gebruikte aardbeien (aanrader!).
Doe de 6 muffin-vormpjes in de vriezer voor minstens 4 uur. Haal ze 30 tot 45 minuten voor nuttigen eruit, dan zijn ze nog koud, maar niet bevroren!
Enjoy!
Voedingswaarden:
Kcal = 95
Koolhydraten = 5,1 gram
Eiwitten = 8 gram
Vetten = 5 gram
5 Comments
Wat klinkt dit heerlijk! K ga ze zeker maken! Welke eiwitpoeder raad je aan?
Dat staat er al bij 😉
Kun je deze taartjes ook maken zonder het eiwitpoeder?
Ja kan, maar dan zou ik wat honing toevoegen om het wat te zoeten.
Lekker idee!