FoodTussendoortjes

Eiwitrijke cannellini chocolade cake

geschreven door Marit april 18, 2020 0 comments
eiwitrijke cannellini chocolade cake

Op zoek naar een eiwitrijk, voedzaam én lekker tussendoortje? Deze cannellini chocolade cake maak je in nog geen 15 minuten klaar voor de oven en daarna heb je een tussendoortje voor de rest van de week! Hierbij het recept.

Nodig:
  • 1 blik cannellini bonen (250 gram uitgelekt)
  • 100 gram dadels
  • 3 eieren
  • 60 gram eiwitpoeder
  • 100 gram kwark of Griekse yoghurt
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 gram pure chocolade (ik gebruikte 87%)
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de dadels (zonder pit) in een bakje, giet hier kokend water overheen en laat weken voor 10 minuten.
  • Ondertussen kun je de bonen laten uitlekken (en wassen) en deze in de beslagkom doen samen met de eieren, eiwitpoeder, kwark of yoghurt, kaneel en bakpoeder. Voeg als laatste ook de dadels toe.
  • Mix dit geheel met een keukenmachine, blender of staafmixer.
  • Snijd de pure chocolade in hele kleine stukjes en roer dit door het beslag heen.
  • Giet het beslag over in een met bakpapier bekleedde cakeblik en zet in de oven voor 20-25 minuten op 180 graden.
  • Snijd in 8-10 plakken…
  • Smullen maar!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram