Het is de tijd voor de stoofpeertjes. Heerlijk vind ik die! Je kunt ze bij alles eten… bij je avondeten, bij je kwark… maar het is dus ook erg lekker door je cake heen!
De stoofpeertjes heb ik zonder alcohol bereid:
– 1 kg stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
– 250 ml. zwarte bessensap
– 1 kaneelstokje
– 50 gram suiker
– water
Scheel de stoofpeertjes, ook de onderkant van de peer (dat roosje eraf). Laat de steeltjes zitten! Leg de geschilde peertjes in een kookpan naast elkaar op de bodem. De bessensap erover heen, suiker en kaneelstokje erbij en dan er nog water bij zodat ze net wel/net niet onder staan. Breng dit aan de kook. Wanneer het kookt, op zacht vuur 1,5 uur laten doorkoken. Klaar!
Nodig voor de cake:
– 3 van de stoofpeertjes hierboven
– 130 gram speltmeel
– 2 eieren, 1 eiwit
– 3 scoops (vanille) eiwitpoeder (84 gram)
– 2 theelepels kaneel, 1 theelepel speculaaskruiden
– 2 theelepels bakpoeder
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
In een beslagkom bij elkaar: speltmeel, eieren, eiwitpoeder, kruiden en de bakpoeder. Haal het steeltje van de stoofperen af en doe twee peren in de beslagkom. Mix dit geheel met een staafmixer. Wanneer het één geheel is, roer je nog 1 peer in stukjes er doorheen. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel hierin. Voor 25 minuten in de oven op 180 graden.
Eet smakelijk!
4 Comments
Je noemt in het recept dat je 4 stoofpeertjes moet gebruiken, maar daarna in de tekst van het recept noem je er maar 3, is die 4e al opgesmikkeld ondertussen? 🙂
Haha scherp! Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat deze post al online stond 😛 dus extra bedankt! Aangepast!
Hey Marit! Lekker weer hoor hmmmmmmm. Heb je ook voedingswaardes? Thanx iig! En fijne feestdagen!
Hi Suzan,
Meestal zet ik die erbij inderdaad, maar omdat het nu met stoofpeertjes is, vond ik het lastig dit te berekenen. Je kunt het zelf gemakkelijk uitrekenen door alle droge ingrediënten in te voeren en de stoofpeertjes zelf uit te rekenen! 🙂