Het is bijna november en we kunnen er niet meer omheen: de kruidnoten liggen volop in de schappen! I love it! En als echte liefhebber moest ik er natuurlijk mee aan de slag en maakte deze gezonde, eiwitrijke cake. Simpel, snel gemaakt en ook nog eens lekker! Een perfect tussendoortje dus, check de voedingswaarden onder het recept maar!
Nodig:
– 120 gram speltmeel
– 300 gram magere kwark
– 2 eieren + 1 eiwit
– 50 gram eiwitpoeder (vanille)
– 50 gram kruidnoten van B&F
– 2 theelepels kaneel + 2 theelepels koek/speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 50 ml water
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe in een beslagkom: de speltmeel, kwark, eieren + eiwit, eiwitpoeder, kruiden, bakpoeder en het water. Mix dit tot een beslag.
Snijd de kruidnoten in stukjes en roer deze door het beslag heen.
Giet het mengsel in een cakeblik die bekleed is met bakpapier. Zet in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Laat daarna nog even staan.
Haal de cake uit de oven en snijd in 10 plakken. Je kunt de plakken in folie wikkelen en bewaren in de vriezer. In de koelkast kun je ze ongeveer vier dagen bewaren.
EET SMAKELIJK!
Voedingswaarden per plak:
Kcal = 112
Koolhydraten = 10,2 gram
Eiwitten = 11,1 gram
Vetten = 3,3 gram
13 Comments
Wowie sooo good.de kruidnoten maken
Het af met de extra bite! ? klinkt super lekker
Ziet er lekker uit!
Zou je het ook kunnen maken zonder eiwitpoeder? Dat heb ik namelijk niet in huis.
Zou kunnen, maar dan valt er wel een zoete smaak weg. Je kunt dit vervangen door bijvoorbeeld wat suiker of honing, zodat het zoet is!
Lekkeeer, kun je dit ook maken zonder eiwitpoeder?
Zie reactie hieronder/boven!
De kwark ook gewoon in het beslag erbij mengen denk ik?
Ja!
Kan het ook met volkorenbloem?
Niet geprobeerd, maar denk dat het zou kunnen.
Klinkt heerlijk! Maar kan het ook gewoon met 3 eieren i.p.v. 2 en een eiwit?
Ja, zou ook kunnen. Naar mijn idee is 3 x eigeel in het recept niet nodig, maar het kan wel hoor 😉
Lekker! Heb hem gemaakt, de smaak was goed! De cake was alleen wat ‘natter’ (weet het juiste woord niet haha) maar op bovenstaande foto lijkt hij wat droger. Heb je misschien tips? Ik volg je recept maar ik doe iets niet goed haha!
Hoi Denise, leuk dat je ‘m gemaakt hebt. Een beetje nat is niet erg, maar als je kunt proberen nog een theelepel bakpoeder extra toe te voegen of als je echt wil dat ‘ie minder nat is, de kwark weg te laten/te minderen. Bakse!