FoodTussendoortjes

Eiwitrijke cake met appel, kaneel en rozijnen

geschreven door Marit oktober 13, 2016 6 Comments

Haal de herfst in huis met deze heerlijke, eiwitrijke cake met appel kaneel kwark en rozijnen. Een super simpel recept, snel gemaakt en handig om altijd bij de hand te hebben. De voedingswaarden zie je onder het recept.

Je kunt er ook nog een appel aan toevoegen, maar ik ben zelf niet zo gek op stukken fruit in cake, vooral als ik wat plakken invries.

Nodig:
– 120 gram speltmeel
– 2 scoops eiwitpoeder vanille (56 gram)
– 200 gram appel-kaneel kwark
– 2 eieren, 1 eiwit
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel, 2 theelepels koekkruiden
– 100 gram rozijnen

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
In een beslagkom: speltmeel, eiwitpoeder, kwark, eieren, eiwit, bakpoeder en kruiden. Maak hier een beslag van (ik gebruikte een staafmixer).
Roer de rozijnen er door heen.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel hierin. In de oven voor 25 minuten op 180 graden.
Even laten afkoelen en dan kun je het in 10 plakken snijden.
De helft verpak ik in folie en bewaar ik in de vriezer. De andere helft gebruik ik voor nu en de komende dagen. Warm het lekkerst, met een beetje appel/kaneel kwark ernaast en natuurlijk nog wat kruiden.

Eet smakelijk! 

Voedingswaarden (per plak):
Kcal = 115
Koolhydraten = 15,7 gram
Eiwitten = 8,8 gram
Vetten = 1,7 gram

 

6 Comments

Marieke oktober 13, 2016 at 14:17

Als je geen eiwitpoeder in huis hebt en eigenlijk nooit gebruikt, is deze cake dan ook gewoon te maken zonder de 2 scoops eiwitpoeder? Lijkt mij super lekker namelijk!

Antwoord
Marit oktober 14, 2016 at 18:26

Dan zou ik 30 gram meer speltmeel en 200 gram meer kwark toevoegen.

Antwoord
Marieke oktober 19, 2016 at 20:08

Oke super bedankt! Ik ga het gauw maken!!

Antwoord
Manouk oktober 15, 2016 at 14:57

Ik heb ‘m net gemaakt. Super lekker! Ga ik zeker onthouden en vaker maken. Ben gek op kaneel 🙂 thanks for sharing!!

Antwoord
E. van der Laan augustus 8, 2017 at 20:18

Hoi Marit, hoe lang is het na bakken houdbaar en hoe verpak je het in je diepvries??
Lijkt me heel lekker. Gr. Erik

Antwoord
Marit augustus 11, 2017 at 12:22

Ik verpak het altijd in folie, een aantal bewaar ik tot 4 dagen in de koelkast, de rest in de vriezer.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram