Zoals jullie weten gebruik ik vaak eiwitpoeder bij mijn recepten. Een lekkere en gemakkelijke manier om op een dag meer eiwitten binnen te krijgen. Ik wilde het zo simpel mogelijk houden, zodat je al snel alles in huis hebt om deze eiwitrijke bananencake zelf te maken. Een simpel, handig, eiwitrijk, gezond en MEGA LEKKER tussendoortje!
Nodig:
– 3 rijpe bananen (300 gram)
– 100 gram dadels
– 3 scoops vanille eiwitpoeder (87 gram)
– 2 eieren + 1 eiwit
– 2 theelepels bakpoeder
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de dadels in een schaaltje, giet hier kokend water overheen en laat 15 minuten weken.
Doe in een beslagkom de bananen, eiwitpoeder, de twee eieren, het extra eiwit en de bakpoeder. Als de dadels klaar zijn, doe je deze er ook bij.
Mix dit geheel tot een beslag. Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde cakevorm. Zet in de oven voor 25 minuten op 180 graden.
Laat even afkoelen en snijd dan in 10 plakken. Uiteraard vers het lekkerst, vooral met een laag choco of pindapasta erover heen ;).
Als de cake afgekoeld is, kun je ‘m verpakken in folie en bewaren in de koelkast (zo’n drie dagen) of in de vriezer.
EET SMAKELIJK!
Voedingswaarden per plak:
Kcal = 90,2
Koolhydraten = 9,6 gram
Eiwitten = 9,1 gram
Vetten = 1,6 gram
7 Comments
Wauw dit ziet er heerlijk uit. Ik ga ‘m proberen volgende week te maken 🙂
Hoi Marit! Klinkt als een fijn receptje! Vraagje, snijd je de dadels in stukjes of hak je ze helemaal fijn in een hakmolen oid? Thanks!
Doordat ze geweekt zijn, mixen ze vrij makkelijk mee met de staafmixer!
Hè Marit,
Lekker recept. Ik heb de dadels vervangen voor gedroogde abrikoos en cranberry’s. Omdat ik de structuur van gedroogd fruit niet lekker vind, heb ik ze eerst apart gemixt tot hele kleine stukjes, erg lekkere cake is het resultaat!!
Dankje voor het recept,
Groetjes Denise
Klinkt goed zeg! Eet smakelijk!
Kun je ook choco eiwitpoeder gebruiken? (impact whey)
Ja zeker! 🙂