FoodTussendoortjes

Zelfgemaakte eiwitrepen

geschreven door Marit augustus 28, 2014 5 Comments

Nieuw probeersel en nu al één van mijn favorieten!
Een recept waar je geen oven voor nodig hebt, wat makkelijk te maken is, makkelijk aanpasbaar, super gezond is, makkelijk om mee te nemen en gewoon echt een heerlijk tussendoortje.

Duidelijk?!

—————————————————

 

Wat je nodig hebt eiwitreep1(ik weeg niets, dus daarom is het altijd een beetje moeilijk inschatten)
– zo’n 150/200 gram havermout
– 100/120 gram pindakaas
– 4 scoops eiwitpoeder (ik heb vanille gebruikt)

– 40 gram pitten/zadenmix
– 30 gram walnoten
– 50 gram cranberries (kan ook fruit/rozijnen/wat je lekker vind..)
– 20 gram kokosrasp (optioneel)
– 30 gram pure chocolade (optioneel)
– zo’n 120/150 ml water (even testen!)

Veel van bovenstaande ingrediënten heb ik bij de body&fit shop gehaald, ik heb ze klikbaar gemaakt, zodat je ziet hoe het product er uit ziet!

Alle genoemde ingrediënten bij elkaar en kneden tot een bal:
eiwitreep2
Op folie plat drukken en hier kun je zo’n 12 repen uitsnijden. Daarna verwarmde ik een pannetje met heet water en deed daar een bakje met de pure chocolade in zodat het smolt. En dit verdeelde ik over de repen.

eiwitreep3
In de koelkast laten staan en na een tijdje bijvoorbeeld met folie erom heen, zodat het langer goed blijft! Perfect om mee te nemen als tussendoortje! Vult erg goed, zit vol goede en gezonde ingrediënten en is dus goed om aan je eiwitten te komen!

Eet smakelijk!

 

5 Comments

Jorn augustus 29, 2014 at 12:07

Ze zijn heerlijk!!!
Thanks!!

Antwoord
Judith augustus 30, 2014 at 14:03

Wat een toprecept, dank!! Ik heb er beetje bakpoeder en een ei bijgedaan en toen 10 minuutjes op 180gr in de oven (zonder de chocola dus 😉 ). Ze zijn nu heerlijk knapperig!

Antwoord
Annemarijn november 1, 2014 at 17:55

Ze zijn heerlijk!!

Antwoord
Marit november 4, 2014 at 10:25

Leuk om te horen Annemarijn!

Antwoord
Simpele, gezonde bars met pompoenpitten en cranberries. - Runninggirls januari 27, 2016 at 17:49

[…] Ik kan ook best begrijpen dat je pindakaas wilt verwerken in je reep, dan heb ik dit recept voor […]

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram