FoodPersoonlijk

Where’s the food?!

geschreven door Marit mei 1, 2015 6 Comments
blog foto

Je hebt van die dagen.. alsof er geen bodem is. Vandaag is er zo één. Ik word dan al wakker met: ‘WHERE’S THE FOOD? GIMME FOOD!!!‘ Vervolgens is de tijd tussen wakker worden en ontbijten net iets te groot waardoor mijn maag inmiddels schreeuwt om eten. Wacht even maagje, ik moet nog douchen, opmaken, wassen… water met een schijfje citroen dan maar. Want ik wil van mijn ontbijt genieten en dan niet nog van alles moeten doen. Als ik namelijk eerst ga ontbijten, dan alles ga doen, heb ik alweer trek voordat ik het huis uit ga. Dus. Goed. Ontbijten. Groot. Kwark, want mijn spieren hebben het nodig: spierpijn.ontbijt
Veel kwark. Veel eiwitpoeder. Veel toppings. Veel fruit. Hoeveel? Veel. Ik krijg hier veel vragen over, ik snap dat het heel interessant is om te weten met hoeveel gram kwark ik (en anderen) ontbijt, maar dat ga ik je niet vertellen. Want dit is voor iedereen anders. Voor mij is dit ook iedere keer anders. Ik eet namelijk naar eigen behoefte. Heb ik trek? Dan eet ik. Zat dat niet in mijn planning? Dan eet ik ook, want blijkbaar heeft mijn lichaam het nodig. (Ja, dit geldt ook voor chocolade)

Goed… ik kom aan op het werk en heb alweer trek. (8 uur) Toch te weinig ontbeten… of gister te hard getraind waardoor mijn spieren om eten schreeuwen. (Zo zie ik het altijd voor me na een krachttraining: spiertjes die uit elkaar scheuren en dan gevuld moeten worden met eten/eiwitten) Koffie dan maar, want geen tijd om te eten. Koffie helpt.
smoothie latte
Zodra ik klaar ben om open te gaan, (ik werk in een koffiezaakje ;)) maak ik een smoothie voor mezelf. Met spinazie, selderij, mango, eiwitpoeder, munt en water. Even wat groentjes en de trek stillen. Om 10 uur alweer trek. Gelukkig ben ik hier op voorbereid: eiwitpannenkoek met lekker veel pindapasta.  Zal wel ergens goed voor zijn. Toch niet, hij vult niet. Een grote latte dan? Ja, die werkt, yum!

broodje
Om 12 uur begint het maagje alweer te knorren. Ik geef vaak toe als mijn maag tegen me praat, maar soms moet ik me ook een beetje inhouden, aangezien ik op deze dagen ALTIJD kan eten. Oke, om 12:05 pak ik toch een broodje. Zo’n groot lunchbroodje. Meestal eet ik tussen de middag een grote couscous salade of iets met quinoa en kidneybonen, maar vandaag heb ik zin in brood. En die beleg ik rijkelijk met gerookte kip, avocado en ei. De trek blijft, op dit punt kom ik er achter dat het zo’n dag is. Dat je kan eten wat je wilt, maar het vult niet. Of in ieder geval dat denk je tot die ene eetbui en daarna lig je de hele dag misselijk op de bank. Dat gaat mij niet overkomen, want ik heb geen tijd om op de bank te liggen.

zwarte bonen brownie
Omdat ik zo dienst heb bij de kindertelefoon, neem ik nog iets te eten, een plak zelfgemaakte brownie en koffie. Bij de kindertelefoon ligt altijd veel snoep. Ik hou niet eens zo van snoep, maar daar hebben ze drop. Speciale dropjes, met dat suiker aan de buitenkant weetjewel, die spinnetjes, en die lust ik maar al te graag.

Het eerste uur tijdens mijn dienst heb ik nog geen trek. Maar de dropjes staren naar me. Roepen me. Een paar… een handje… nog een. Ach joh, krijg je energie van. Op het einde van mijn dienst neem ik nog een zure groene appel, love it. Met twee crackers appelstroop erbij. Perfect voedsel om op het eind van de middag nog even te knallen in de sportschool. Daarna vaak een halve of hele smartbar, omdat ik anders te veel trek heb tot het avondeten. Snel douchen, want vanavond staat er een date met mr. Lover lover op de planning. Geen idee wat we gaan eten en doen, ik weet alleen dat er nog B&J in de vriezer staat.

Zo, heb je toch een klein kijkje in mijn eetpatroon gekregen. Ik hoop dat je hierdoor ziet dat ik het echt wel belangrijk vind om op mijn eten te letten, maar dat ik vooral luister naar mijn lichaam. Die dropjes waren misschien overbodig, maar als ik er op dat moment zin in heb, mag ik dat af en toe van mezelf best even pakken. Ik krijg veel vraag naar wat ik op een dag eet. Ik weet het zelf vaak geen eens, laat staan dat ik het anderen ga vertellen. Voor iedereen is het anders, het hangt niet alleen van jouw lichaam af, maar ook van je beweging, je ritme en je doelen. Vanaf nu kan ik mensen naar deze blog verwijzen, handig!

Een heel fijn weekend gewenst!

6 Comments

jolien mei 1, 2015 at 15:55

haha zoooo herkenbaar. Soms ben je gewoon een bodemloze put 😀 Ik eet dan ook gewoon hoor! Leuk geschreven

Antwoord
Elma mei 1, 2015 at 16:29

Haha, ja dat herken ik wel die dagen dat je de hele dag blijft eten.. Blijkbaar even nodig denk ik altijd maar.

Antwoord
Suzan mei 1, 2015 at 16:58

Scheurbuik!!!!!!! Roepen mijn vriend en ik dan als het weer zo’n dag is. Als je er niet aan toegeeft krijg je het ook zo koud en voel je je zo slap en slecht

Antwoord
Froukje mei 1, 2015 at 17:03

Haha heerlijk verhaal… En ik geef je groot gelijk!

Antwoord
Gudrun mei 1, 2015 at 18:54

Heeeeeeeeeel herkenbaar! Ik heb ook zo van die dagen soms, wat ik ook eet… even later alweer honger! Ook ik pak dit hetzelfde aan als jou, het is niet dat ik gewoon trek blijf hebben maar echt effectief honger, dan luister ik gewoon ook naar mijn lichaam en eet ik wat meer en wat vaker, een hele dag met honger zitten is namelijk allesbehalve een pretje :p

Antwoord
Marleen juli 24, 2015 at 15:39

Oh men wát ben ik blij om dit te lezen! Gisteren zo’n dag gehad en werkelijk 3000! calorieën gehad en de hele dag honger. Bodemloze put. Ik werd er moedeloos van. Maar gelukkig ben ik dus niet de enige. Thank god! Ik laat het maar even gebeuren i guess 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs