FoodPersoonlijk

Een ‘cheat’

geschreven door Marit juni 5, 2014 3 Comments

Een cheat… wat is dat eigenlijk? Naar mijn idee is een cheat een ‘oeps’ voor je voedingsshema. Een glippertje.
Eigenlijk gewoon iets ongezonds. Een taartje, een stukje chocolade, een patatje, noem maar op.
Je leest en ziet veel mensen die en cheatmeal of een cheatdag hebben. Dat je gewoon even lekker eet wat je wilt, zonder dat je rekening houdt met je ‘dieet’. Ik ben hier ook helemaal voor. Je moet jezelf niet alles ontzeggen.
Ik plan geen cheats of cheatdagen. Ik cheat wanneer ik wil. Als ik zin heb in een stukje chocolade, dan pak ik dat. Soms ook niet…. Als het al een paar keer is gebeurt die week. Dan pak ik een gezond alternatief: pure chocolade, een stuk fruit o.i.d.

Ik hou me niet aan een bepaald voedingsschema, maar eet wel voornamelijk gezond. Dit omdat ik het super lekker vind en omdat ik mijn lichaam goed wil voeden, omdat ik ook veel beweeg. Lief zijn voor je lichaam. Maar dat doe ik ook met af en toe een ‘cheat’ tussendoor. En doordat ik dat doe hou ik dit gemakkelijk vol. Dit is echt mijn leefstijl en daar horen ook ongezonde dingen tussen. Ik merk dat als ik een week erg streng voor mezelf ben, dat ik dan juist heel erg neig naar ongezond en meer kans heb op een eetbui. Dat wil ik voorkomen, dus iedere dag iets lekkers is voor mij de manier om deze leefstijl te hebben.
Je ziet al veel chocolade voorbij komen… Ja Tony’s chocolade is mijn absolute cheat. De karamel-zeezout variant. Gossshhhhh, de repen zijn niet aan te slepen.

Wat is jouw favoriete cheat?!

3 Comments

Roos juni 13, 2014 at 18:35

Hoi Marit, mijn favoriet is gezouten cashewnoten. Ik koop ze niet vaak , want ze gaan op. Je wist het niet, want ze zitten in mijn buik, dus je ziet ze nooit.

Antwoord
Stephanie juni 19, 2014 at 09:30

Chocolade rozijnen en pepernoten! (Maar goed dat die laatste er niet het hele jaar zijn haha!) Ohja en niet te vergeten: Venco drop-krijtjes, zoooo slecht maar zooooo lekker!

Antwoord
Girlsruntogetfit juni 24, 2014 at 10:32

Hoihoi!!

Super leuke blog heb je!! Ik heb echt een zwak voor rozijnen, ontbijtkoek en chocola, en cruesli met veeeeel rozijnen en melk! Heel erg, koop het beter niet want dan moet het op!

Liefs!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs