FoodTussendoortjes

Een portie proteïne na je workout!

geschreven door Marit oktober 9, 2018 9 Comments

Of je nu aan hardlopen, fitness, schaatsen, hockey of tennis doet, eiwitten zijn belangrijk! Op mijn blog hamer ik hier vaak op en ik ga je in deze blog uitleggen waarom en iets vertellen over PROTEIN lijn van Melkunie.

Waarom zijn eiwitten toch zo belangrijk?

Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, bestaan uit aminozuren die de sleutel zijn tot het succesvol versterken van je spieren. Het is eigenlijk heel simpel. Door een workout lopen je spiervezels namelijk kleine scheurtjes op. En om sterker te worden, wil je die scheurtjes laten herstellen. Door voldoende proteïne te nuttigen, worden de beschadigde cellen vervangen door nieuw en sterker eiwit. Hierdoor heb je minder last van spierpijn én worden je spieren sterker. En dat is vaak hetgeen wat je wilt bereiken met sporten.

 
Advertisement

Wanneer eiwitten?

Nu wordt er vaak gezegd dat je binnen een half uur na je workout een portie proteïne moet binnen krijgen. Het is inderdaad belangrijk om na je workout zo snel mogelijk een portie proteïne binnen te krijgen, zo kan je lichaam optimaal herstellen. Maar ook gedurende de rest van de dag, zijn eiwitten belangrijk. Zorg er dus voor dat je bij elke maaltijd iets met eiwitten toevoegt. Dit kan in verschillende vormen (denk aan vlees, vis, bonen, noten, groenten, eieren, etc.), maar de PROTEIN lijn van Melkunie wil het je vermakkelijken. 

Melkunie PROTEIN

Met de handige ‘on the go’ verpakkingen van Melkunie is er geen excuus meer om na het sporten geen eiwitten binnen te krijgen. De bakjes kwark of proteinshakes zijn super handig om mee te nemen en bevatten een flinke portie proteïne! De kwark is in verschillende smaken te krijgen, zijn lactosevrij en bevatten 20 gram proteïne per portie (134 calorieën in totaal). Ook de shakes zijn in verschillende smaken te krijgen en bevatten 20 gram proteïne per flesje (171 calorieën in totaal). Niet alleen heel handig om bij je te hebben, maar ook iets om naar uit te kijken na je workout. En het belangrijkste: je spieren zullen je dankbaar zijn!

 

Zelf zorg ik ervoor dat ik altijd wat bakjes kwark (de smaak blauwe bes is mijn favoriet) en PROTEIN shakes in de koelkast heb staan. Ik koop ze bij de supermarkt of soms zelfs onderweg (bijv. bij de AH to go). Als ik in de ochtend haast heb na mijn workout zijn ze super handig. Ik hoef er niets aan toe te voegen en de 20 gram proteïne is een goede hoeveelheid om mijn eiwitten aan te vullen direct na mijn workout. De kwark is daarnaast laag in vet, heeft geen kunstmatige kunststoffen en qua calorieën een perfect tussendoortje. Ik ben fan!

Let jij op je eiwit-inname? En heb je deze PROTEIN porties al eens geprobeerd? Ze hebben nu ook de grote kwark verpakking in de smaak kokos! Echt een aanrader (met een beetje pure hagelslag)! 

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

9 Comments

Karlijn september 25, 2018 at 20:00

Wat ook nog heel fijn is aan deze kwark is dat ‘ie lactosevrij is!

Antwoord
Elsemiek oktober 9, 2018 at 07:48

Handige tip Marit,ik gebruik normaliter vaak een eiwitshake vanille van Body & Fit of een perfection bar. Ga dit ook zeker eens uitproberen.

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:52

Enjoy!

Antwoord
Peggy oktober 9, 2018 at 13:16

Ja! Bij ons bij de plus verkopen van de grote verpakking alleen de kokos. Echt een duidelijke kokos smaak proef ik niet maar het is wel een lekkere subsantie! De neutrale versie ook geprobeerd maar vind ik net wat minder lekker. De kleine verpakkingen en de shakes nog niet uitgeprobeerd.

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:58

Ik vind de kokossmaak ook wel meevallen, maar inderdaad zo lekker!

Antwoord
Stephanie oktober 9, 2018 at 18:12

Yoghurt of kwark met een scoop (of een halve) eiwitpoeder mengen is ook heel lekker! Met wat fruit erdoor natuurlijk? heerlijk!

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:58

Bedankt voor je tip, Stephanie!

Antwoord
Amanda oktober 15, 2018 at 13:18

Dit is mijn favoriete kwark van het moment! En dikke pluspunt dat ‘ie lactosevrij is 🙂

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:56

Helemaal mee eens!!! Win-win!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs