FoodTussendoortjes

Een dosis energie voor suppen!

geschreven door Marit september 11, 2018 1 Comment

Een paar weken geleden vroeg Bolletje mij of ik de nieuwe “Noten & Granen repen” wilde testen en reviewen. De afgelopen tijd zijn er zoveel ‘gezonde tussendoortjes’ te verkrijgen, dat ik een beetje sceptisch was, maar van deze repen word ik alleen maar heel blij! Ik vertel je meer over de repen en testte of ze wel echt een dosis energie gaven…

pix

De Noten & Granen repen van Bolletje zijn repen die je tussendoor kunt nemen. s’ Ochtends op je werk, onderweg ergens naar toe of bijvoorbeeld voor het sporten. De repen bestaan uit geroosterde noten, granen, zaden en pitten. Ze zitten dus boordevol vezels (9,6 gram per reep!) en zijn daardoor erg voedzaam. De repen bevatten ongeveer de helft minder suiker dan het gemiddelde suikergehalte van andere repen (zie voedingswaarden onder deze blog). Ik vind het een erg lekker, handig en energierijk tussendoortje om altijd mee te nemen in mijn tas.

pix


De repen zijn rijk aan koolhydraten en goede vetten, precies wat je nodig hebt voor een dosis energie! Nu weten jullie dat ik die energie wel kan gebruiken, omdat ik bezig ben met de trainingen voor een marathon. Daarbij komen de repen goed van pas, maar gezien ik deze laatste weken voor de Berlijn marathon wat rustiger aan wil doen, leek het me leuk om iets semi-actiefs te doen. Iets waar je wel energie voor nodig hebt, maar wat in deze laatste weken niet te veel van mijn lichaam vraagt.


En dus dacht ik aan de activiteit die al een tijdje op mijn must-do lijst stond: SUPPEN! Samen met vriendin Kelly huurden we twee sups, aten een Noten & Granen reep voor een dosis energie en daar gingen we! Die dosis energie konden we wel gebruiken, want we wilden niet zomaar wat suppen, we wilde een rondje door de grachten van Groningen doen! Een rondje van 4 kilometer, wat neerkwam op bijna een uur suppen! In totaal hebben we zo’n 1400 slagen gemaakt, dus je kunt begrijpen dat we de energie wel nodig hadden. Vooral de dag ernaar hadden mijn armen het zwaar.


Zoals je kunt lezen, ben ik erg enthousiast over de repen. Ze zijn in twee smaken te verkrijgen in de supermarkt: amandel & havermout of hazelnoot & spelt. Die eerste is mijn favoriet! 

En omdat ik veel vragen kreeg over de voedingswaarden, bij deze:
1 reep (amandel & havermout)
kcal = 167
koolhydraten = 16 gram (3,4 gram suiker)
eiwitten = 4,5 gram
vetten = 7,6 (1,6 gram verzadigd)


– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

1 Comment

Rachel september 11, 2018 at 23:19

Wat leuk om te lezen!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram