FoodPersoonlijkSporten

De weegschaal…

geschreven door Marit mei 27, 2014 2 Comments
blog foto

Wat de weegschaal ook zegt, het bepaalt je humeur. Je hoeft er maar 1 seconde op te staan, maar het kan je hele dag beïnvloeden. Toch?
Daarom sta ik er ook bijna nooit op. Niet meer in ieder geval. Ik heb er geen eens één. Het heeft al te veel invloed gehad, ik heb me er te veel van aan getrokken. Hoe lager het getalletje, hoe beter.
Terwijl… wat zegt dat getalletje nou eigenlijk? Je kunt toch ook gewoon in de spiegel kijken. Ben je er niet tevreden mee, doe er dan iets aan… Maar richt je niet te veel op de weegschaal. We weten allemaal dat spieren zwaarder wegen dan vet. Dus als je veel gaat trainen en dus meer spierweefsel ontwikkeld, dan zal de weegschaal misschien niet erg lief voor je zijn. (als je doel afvallen is) Maar als je jezelf opmeet, dan zie je dat je strakker wordt. Of je laat je wegen in de sportschool, dan krijg je een beeld van je vet en spiermassa.
Dat laatste doe ik eens in de 1 of 2 maanden in de sportschool, dat vind ik wel interessant. Ook dit klopt niet altijd, vooral bij vrouwen niet door al die gekke dingen die in ons buik gebeuren. Maar toch geeft het een beetje beeld.
Toen ik in augustus besefte dat ik aan moest komen, vond ik het alsnog lastig het getalletje omhoog te zien gaan, terwijl ik mijn lichaam wel steeds mooier begon te vinden. Toch heeft dat getalletje zo’n invloed. Daarom sta ik bijna nooit meer op de weegschaal. Wel op de sportweegschaal, want dit geeft een ander beeld. Sinds augustus ben ik 6 kilo aangekomen, spieren en vet! Maar wat ik in de spiegel zie is zoveel mooier dan een half jaar geleden, dus dat getalletje maakt me niks meer uit!

De beste manier om je progress bij te houden is naar mijn idee foto’s maken! Hierbij krijg je het beste beeld.

Staan jullie vaak op de weegschaal? Of hoe hou jij je progress bij?

2 Comments

Stephanie juni 19, 2014 at 09:36

Heel herkenbaar.. Wat er ook staat het is eigenlijk nooit goed want het kan altijd lager.. Een jaar geleden wilde ik 10kg afvallen, nu een jaar later ben ik inderdaad 10kilo afgevallen (van 66 naar 56kg) maar nog steeds niet tevreden, en dat terwijl m’n vetpercentage van 27 naar 18 is gegaan (en zelfs van cup F naar cup B!), zie ik nog overal vet zitten wat weg moet… In je hoofd weet je dat je gezond bent en een goed figuur hebt, maar als je op die Weegschaal gaat staan en in de spiegel kijkt denk ik altijd: kom op steef dit kan echt niet, zo kun je niet in bikini… Zucht! Wat moet je dan met jezelf? Had jij dat ook?

Antwoord
Marit juni 21, 2014 at 12:16

Wat goed! Dat zegt inderdaad veel meer dan de weegschaal! Leuk!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram