Ik heb weer helemaal de couscous ontdekt. Super snel gemaakt, voedzaam en heel lekker in salades. Deze keer een couscous salade met falafel, rode biet, courgette en feta. Yum!
Nodig (voor 2 porties):
- 80 gram couscous
- pak falafel (200-250 gram)
- 1 courgette
- 2 rode bieten (voorgekookt uit pak)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 eetlepel balsamico azijn
- 1 kleine eetlepel honing
- feta (wij gebruikten een half pakje van 125 gram)
- peper & zout
PS. Geen falafel in huis? Pijnboompitten is ook erg lekker!
Doen:
- Bereid de couscous zoals op verpakking staat.
- Snijd de ui, knoflook en courgette. Verwarm olijfolie in een bakpan en fruit eerst de ui en voeg dan de knoflook en courgette toe.
- Voeg na een paar minuten bakken de honing, balsamico azijn en peper en zout naar keuze toe. Bak nog een paar minuten.
- Verdeel bovenstaand mengsel over twee borden.
- Ondertussen kun je de falafel nog kort bakken in wat olijfolie.
- Snijd de rode bieten en feta in stukjes.
- Verdeel ook de couscous, falafel, rode bieten en feta over de twee borden.
Eet smakelijk! ♥
1 Comment
Yum, love it!