Fat with MaritFood

Chocoladetaart met karamelsaus (cause it’s my birthday!)

geschreven door Marit november 3, 2021 0 comments
Chocoladetaart met karamelsaus

Het is 3 november en dat betekent: ik ben JARIG! Vandaag mag ik 31 kaarsjes uitblazen en zoals ieder jaar maakte ik TAART en deel ik graag het recept met jullie. Deze keer een chocoladetaart met karamel (en Tony’s en frambozen). Ik liet me inspireren door dit recept en gaf er mijn eigen draai aan.

Nodig voor de taart
  • 300 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
Nodig voor de topping
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
Nodig voor de karamellaag (+nog meer topping)
  • blikje gecondenseerde melk
  • evt. Tony’s Chocolonely karamel zeezout voor versiering
  • evt. frambozen (vind het altijd lekker om er iets fris/kleurrijks bij te doen)
Doen:
  • We beginnen met de karamel, want dit heeft het langste nodig. Heel gemakkelijk: breng een grote pan water (waar het blikje onder water in kan staan/liggen) aan de kook. Haal het papier van het blikje (gecondenseerde melk) en leg het blikje in het water. Het blikje moet constant onder water staan/liggen (dus soms even checken/water bij doen), anders heb je kans op ontploffing. Zet op zachtvuur en laat dit drie uur(!) door koken op zacht vuur. Laat het blikje daarna even afkoelen, voordat je het gebruikt. (Om te gebruiken kun je het blikje openen en voilĂ : karamel!)
  • Voor de taart: smelt de pure chocolade samen met de boter au bain marie (google au bain marie, heel makkelijk!).
  • Ondertussen kun je de eieren licht schuimig mixen met de suiker en vanillesuiker.
  • Als de pure chocolade en boter met elkaar gesmolten zijn, laat je dit afkoelen voor 10 minuten. Ondertussen kun je de oven op 175 graden voorverwarmen.
  • Voeg dan de gesmolten chocolade en boter samen met de ei-suiker mix. Mix dit geheel. Zeef als laatste de bloem en bakpoeder (bakpoeder ben ik vergeten, daarom is ‘ie iets minder luchtig) erbij en mix dit er doorheen.
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet de randen in. Giet het beslag hierin en zet voor 45 minuten in de oven (175 graden). Laat daarna een uurtje afkoelen.
  • Smelt voor de topping ook de pure chocolade en de boter au bain marie. Mix hier daarna de poedersuiker doorheen en bestrijk de bovenzijde van de chocoladetaart.
  • Maak nu af met hoe jij het wilt of lekker lijkt: ik verdeelde de karamel, stukjes Tony’s chocolade en frambozen erover heen.

SMULLEN MAAR!

♥

Chocoladetaart met karamelsaus

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram