FoodOntbijtTussendoortjes

Havermoutmuffins met pindakaas en chocolade

geschreven door Marit september 14, 2014 2 Comments

Dit recept lijkt op mijn eiwitrepen recept, dat recept is me zo goed bevallen dat ik vorige week dus iets soortgelijks maakte, maar dan in muffinvormpjes.
Doordat er chocolade onder en boven zit, zit er een super lekkere bite in, want de inhoud is wat zachter.

Ingrediënten:
Dikke eetlepel pindapasta
3 eetlepels Griekse yoghurt
50 gram havermout
Klein handje walnoten
4 dadels
Pure chocolade 86%
1 scoop vanille eiwitpoeder
2 eetlepels pitten en zadenmix

Ik heb in een muffin bakvorm 6 papieren muffin vormpjes gelegd. Daarna heb ik de pure chocolade laten smelten en dit verdeeld over de bodems en het bakblik in de koelkast gelegd voor een half uurtje. Ondertussen heb ik de andere ingrediënten gesneden en bij elkaar gedaan. Ik heb de aantallen niet precies gemeten, dus het kan een beetje op gevoel en je kunt er weer eindeloos mee variëren 😉
Als de chocolade in de koelkast hard is, kun je het beslag verdelen over de muffinvormpjes, nog wat pure chocolade smelten en dit er over gieten en nog wat whey crispies er op leggen. In de koelkast en na een paar uurtjes smullen maar!!!

2 Comments

Shamirah september 19, 2014 at 21:21

Hoii Marit,
ik heb een vraagje ik lust geen dadels en zou dit recept toch wel willen proberen.. zou ik de dadels er gewoon uit kunnen laten of is er ook een vervanger voor?

Antwoord
Marit september 22, 2014 at 12:28

Ja hoor, die kun je er best uitlaten… Misschien iets anders van rozijnen ofzo? Of pitten en zaden, handig is wel iets wat een beetje kleeft, maar ik denk dat het zonder ook geen probleem is!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram