Fat with MaritFoodTussendoortjes

Chocoladetaart met paaseitjes

geschreven door Marit maart 28, 2017 2 Comments

Over twee en een halve week is het al zover… Pasen! Al weken liggen worden we lekker gemaakt met allerlei soorten paaseitjes in de schappen van de supermarkt… ik hield het niet meer! Ik moest hier wat mee doen! Naast dat er op de ontbijttafel geen paasbrood en eiersalade mag ontbreken, hoop ik dat je snapt dat na het zien van deze blog, deze paaseitjes-taart ook een plekje verdiend op de tafel. Er is vaak weinig ruimte over na het paasontbijt, maar  hier wil je een plekje voor vrij houden. Een chocoladetaart die je zo in elkaar flanst, je lievelings paasteitjes erop en jouw Pasen is geslaagd!
Oja, de taart is alles behalve #healthy, deze valt in de categorie #fatwithmarit, maar dat hoort er af en toe ook bij, toch?! 😉

Nodig:
– 200 gram pure chocolade
– 200 gram boter
– 4 eieren
– 150 gram witte suiker
– 60 gram bloem
– half zakje bakpoeder
– paaseitjes naar keuze

Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de chocolade met het boter au bain-marie smelten (een steelpan voor 1/3 vullen met water, hier een schaaltje boven op leggen met het chocolade erin, water aan de kook brengen, daarna op laag vuur, zo smelt het langzaam! In de gaten houden!).
Ondertussen in een beslagkom: de eieren met het suiker. Klop dit tot één geheel. Voeg dan het bloem en de bakpoeder toe en klop dit er ook door heen.
Beide mengsels klaar? Voeg ze dan samen. Nog even roeren.
Vet een taartvorm (22 of 24 cm) in met boter en giet het mengsel hierin. In de oven voor 20/25 minuten op 200 graden. Even laten afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Voordat je de taart gaat serveren, top je ‘m met de paaseitjes!

Geniet ontzettend! ♥

Voedingswaarden:
Zal ik dat deze keer eens niet doen? 😉

2 Comments

Britt maart 31, 2017 at 13:42

Oh hoe lekker ziet dat er uit!
Ik weet al wat ik ga maken voor Pasen

Antwoord
Marit april 3, 2017 at 09:12

Sowieso doen! Fijn Pasen alvast!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram