Een paar weken geleden wilde ik weer eens chiapudding maken. Omdat de smaak me tegenviel, vroeg ik via Instagram naar jullie favoriete creaties. Ik ging ermee aan de slag en daar kwam onderstaand recept uit! Echt zo lekker! Chiapudding maak je de avond van tevoren (zo kan het chiazaad weken) en is dus mega handig als je in de ochtend haast hebt of bijvoorbeeld in de auto of trein wil ontbijten. Echt een aanrader om eens te maken! Chiazaad is een bron van eiwitten, gezonde vetten en vezelrijk, een super voedzaam begin van je dag dus!
Nodig:
– 30 gram chiazaad
– 150 gram Alpro yoghurt (ik gebruikte de Go On)
– 150 ml. water
– 1 kleine banaan (70 gram)
– 2 theelepels kaneel
– evt. toppings zoals fruit, zaden, pitten, kokos etc.
– extra eiwitrijk? Voeg een halve of hele scoop eiwitpoeder toe!
Doen:
Doe (de avond van tevoren) in een beslagkom de chiazaad, yoghurt, water, banaan en kaneel. Mix dit geheel (ik gebruikte een staafmixer, maar je kunt ook een blender gebruiken).
Doe dit mengsel in een grote kom/mok/beker en bedek met folie en zet in de koelkast (voor minstens 4 uur, liefst een nacht).
De volgende ochtend kun je het afmaken met wat jou lekker lijkt. Ik deed er wat frambozen, blauwe bessen, kokosrasp en later ook nog wat pompoenpitten doorheen . YUM!
Voedingswaarden (zonder evt. toppings):
Kcal = 325
Koolhydraten = 25 gram
Eiwitten = 16 gram
Vetten = 15 gram
2 Comments
Zou het ook kunnen met normale kwark ipv Alpro go on?
Hoi Sharon, ja hoor, dat kan zeker! 🙂