FoodLunch

Challenges: fit buiten de deur eten + WOD CrossFit

geschreven door Marit mei 26, 2016 2 Comments

Jullie dagen uit, ik voer uit! #fitwithmaritchallenge. Eerder ging ik al de vegan challenge aan en deed ik een BBG (Bikini Body Guide) in de sportschool (spierpijn!). Gister ging ik de challenges ‘fit eten buiten de deur’ en ‘doe een WOD‘ aan!

Challenge 3: “Kun je door een hele dag buiten de deur te eten toch gezond eten?”
Mijn antwoord: nee. Maar dat is puur persoonlijk. Het gaat namelijk zo bij mij:
“Hmmmm, lekker even gezond ontbijten. Oh, gebakken eieren, yum! Met spek? Nog beter! En een lekker latte erbij, met vanille siroop. O ja en als toetje toch maar een taartje.”

En bij lunchen:
“Ik ga denk ik voor een salade met kip of tonijn. Oh wacht! Ze hebben hier ook broodjes met van alles en nog wat, met frietjes en mayo ernaast!”

Zo gaat het vaak bij mij als ik buiten de deur ga eten. Het voornemen om ‘gezond’ te gaan eten, maar toch verleid worden door van alles op het menu. Het hangt er natuurlijk ook wel vanaf hoe vaak het voorkomt dat je buiten de deur gaat eten, maar voor mij is het toch altijd wel echt een feestje. Iets lekkers uitkiezen, niets zelf hoeven maken of af te wassen en vooral: veel gezelligheid.

Hoe mijn eten-buiten-de-deur-dag er uit zag?

ontbijten bij het concerthuis
Ontbijt: samen met vriendinnetje Kelly, van runninggirls.nl, ontbeet ik bij het Concerthuis. We gingen beide voor de banaanpannenkoekjes met fruit en honing. Klinkt erg gezond, maar toch weet je ergens niet wat ze allemaal in de pannenkoekjes stoppen. Wel was het erg lekker!

brownies & downies Groningen
Tussendoor:
dit hoort niet helemaal bij het dagje, maar overkwam ons, hihi. We moesten gewoon naar een nieuwe hotspot in de stad: Brownies & Downies! Afgelopen week eindelijk geopend en konden het niet laten hier taart en brownie te proeven. Te. Lekker.

lunchen bij de Uurwerker
Lunchen:
met mijn zusje sprak ik af bij de Uurwerker. Aangezien ze volgende week voor twee maanden vertrekt naar Azie (mehhhh), gingen we beide voor de Asian sandwich. Meergranen brood met kippendij en mango chutney. Yum!

Tussendoor: ik zat behoorlijk vol. En was zelfs een beetje misselijk. Zo veel eten door anderen bereid, geen idee wat er allemaal in zit, maar waarschijnlijk niet hoe ik zelf thuis zou hebben gegeten. Voordat ik ging sporten, koos ik dan even voor een appeltje. Uit eigen koelkast, hihi.

doormeal zalmburger
Avondeten:
om nou nog een keer buiten de deur te eten, vond ik een beetje gekkenwerk, maar ik had nog Doormeal in de koelkast staan! Ook iets wat niet door mezelf gemaakt werd. Samen met mijn vriend genoten we van onze Doormeal: een broodje met zalmburger.

Een heerlijk dagje genieten. Geen bewuste keuzes, maar gewoon gekozen waar ik zin in had. Ik denk dat het zeker mogelijk is om redelijk gezond buiten de deur te eten, maar toch heb je niet alle invloed op wat er uiteindelijk op je bordje verschijnt. De olie waar het in wordt gebakken, het brood wat ze gebruiken, de saus die erover heen wordt gedaan. Dingen waar je naar zou kunnen vragen, maar aangezien ik niet heel vaak buiten de deur eet en op de momenten dat ik wel ga gewoon lekker wil genieten en me niet te veel druk te maken kies ik gewoon voor wat ik zin in heb.

Ik ben erg benieuwd hoe dit bij jou gaat. Eet je vaak buiten de deur? En ga je dan standaard voor iets gezonds, of vind je dat het niet uit hoeft te maken en dat je moet genieten?
_______________________

crossfit Noord Groningen
Challenge 4:
Meerdere malen werd ik uitgedaagd om een WOD te doen. Ook wel bekend als Work Out of the Day bij CrossFit. Samen met mijn vriend mochten we een WOD mee doen bij CrossFit Noord. Ik had het al eens eerder gedaan, samen met de Running Girls Groningen, maar mijn vriend nog niet. Het was echt super leuk, leerzaam en best wel zwaar. De WOD was:
14 minuten AMRAP (as many rounds as possible):
– 2 rope climbs
– 100 meter sprint
– 20 situps
– 5 sumo deadlift high pull
– 10 lateral jumps over bar
– 15 push ups

Dit na een goede warming up, duidelijke uitleg en veel oefenen met de sumo deadlift high pull en een korte cooling down. Heerlijk! Ik hou ervan om uitgedaagd te worden en gewoon maar door-door-doorgaan. Toch vind ik het ook wel erg lekker om gewoon een uurtje in de sportschool mijn ‘eigen ding’ te doen. Ik ben nog niet crossfit-om, maar het lijkt me leuk om vaker te doen!

Op naar de volgende challenges!
Vanavond ga ik kickboksen! En ik ben van plan om vanaf as. maandag t/m woensdag ‘clean‘ te gaan eten. Hier kan ik zeker nog wat tips voor gebruiken, maar ook zeker wat motivatie! Doe jij met mij mee? Let me know, dan gaan we samen de uitdaging aan!

2 Comments

Bastiaan november 19, 2019 at 12:52

Ik kwam net je blog tegen via Google en ik moet zeggen dat ik echt blij ben dat ik het gevonden heb. Echt geweldig je berichten.

Antwoord
Bastiaan november 19, 2019 at 13:38

Ik heb nog niet eerder zo over het onderwerp nagedacht, je artikel gaf me echt een nieuw perspectief. Dank je wel of dat!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram