Bij de vorige challenge Monday #wakemeupchallenge vroeg ik je om een foto te delen op instagram waarbij je liet zien hoe of wat jou wakker maakt. Wat werd er weer leuk op gereageerd, ik zag veel foto’s van ontbijtjes tegen komen en selfies met koffie! Nicky is de winnares, ik stuur je een pak pannenkoekenmix op, zodat jij je dag nog beter kan beginnen!
Deze keer is het even net wat anders. Aangezien de meesten nu in hun laatste weken van school/stage/werk zitten… Bijvoorbeeld de laatste weken op stage, de laatste week op je werk voordat je vakantie hebt, de laatste paar weken waar je nog een aantal lessen hebt, de laatste tentamens… Vaak sta je bij die momentjes stil. Er wordt aandacht aan geschonken, er wordt taart gemaakt, er worden cadeautjes uitgedeeld.
De uitdaging die ik jou hierin geef is: trakteer je collega’s, klasgenootjes, begeleidster, leraar, vriendje, vriendinnetje, vader of moeder, noem maar op… op KOEKJES! Koekjes om ze te bedanken voor bijvoorbeeld de leerzame tijd, of gewoon om te delen hoe lekker zoiets is, of omdat je niet altijd aardig bent geweest tijdens je stressperiode, of gewoon om heel lief te zijn.
Ik geef je een hele makkelijke manier om die te maken. Zo kun jij laten zien hoe makkelijk en lekker het is om op gezonde koekjes te trakteren. Mensen maak je blij met eten, dus doen!
De ingrediënten zijn: bananen, havermout en eventueel: noten, cranberries en pure chocolade. (Allemaal in de supermarkt verkrijgbaar)
Je prakt de bananen, doet er havermout bij, mixen. Daarna de overige ingrediënten (naar keuze) erbij. Door elkaar mixen met een vork. Daarna kun je er kleine balletjes van maken, platte koekjes of bijvoorbeeld koekjes in hartjesvorm (zoals deze). Leeg deze op een bakplaat met bakpapier en doe deze voor zo’n kwartier/20 minuten in de oven op 180 graden.
Wil je er pure chocolade over heen, smelt deze dan door het in een bakje te leggen en dit boven een pannetje water op het vuur te leggen, of door even in de magnetron te doen. Als de bars klaar zijn kun je op de bovenkant wat chocolade heen smeren met een lepel. Of een beetje versieren zoals deze.
Laat ze afkoelen, doe ze in een bakkie en NEEM MEE! Trakteer de mensen om je heen en maak ze blij met deze heerlijke en simpele banaan-havermout koekjes. Tag je mij in de foto? #shareyourcookie
Succes! Hieronder een korte uitleg en je mag me altijd nog mailen!
Ik nam twee bananen en ongeveer 100/150 gram havermout. (kijk zelf of de verhouding klopt) en maakte een soort van repen… Ik kon hier 10 repen van maken. Wil je kleine koekjes maken dan kun je 1 banaan gebruiken. Haal je ongeveer 8 kleine koekjes uit.
Mix alle ingrediënten en spreid het op een plank. Daarna kun je er figuurtjes of koekjes van snijden met een mes, op een bakplaat met bakpapier in de oven. Daarna de chocolade erover heen!
12 Comments
Wat een leuke challenge weer! Ik weet niet of ik tijd heb om deze week koekjes te bakken (toetsen, eindverslagen, druk, druk, druk), maar ik ga ze zeker een keer proberen!
Het maken hoeft maar vijf minuten te duren en de oven doet de rest! Het is het waard 😉 Veel succes met alles!
ik doe mee! op hoeveel graden moet de oven ongeveer?
180 graden, zal het even aanpassen! Leuk dat je mee doet!
Hey Marit!
Hoeveel havermout heb je gebruikt?
Sorry! Ik zie het al staan bij de recepten waar je linkjes van hebt weergegeven! Misschien wel handig om het ook weer bij deze post te zetten voor luie mensen zoals ik. 😉
aangepast, dankje Angela!
Yessss… Deze koekjes ga ik maken! Moet nog wel even de ingrediënten halen.. Is deze havermout zonder suikers en andere frutsels? Delen met mn vriend is ook genoeg toch? Heb anders niemand om te delen :p
Xxx Marijke
Ik heb ze gemaakt en ze zijn echt heeeerlijk! zeker met een beetje pure chocolade.
Ik vroeg me af hoeveel calorieën de koekjes ongeveeeeer bevatten zonder alle toppings 🙂
Alvast bedankt!
Angela, dat hangt er helemaal vanaf hoeveel je overal van gebruikt en hoe groot je de koekjes maakt. Je kan het zelf heel makkelijk berekenden via bijvoorbeeld myfitnesspal!
Ik heb ze gemaakt, super lekker! Mijne zijn alleen wel zacht. Klopt dat? Of horen ze echt crunchy te zijn? Misschien dat ik ze dan te dik heb gemaakt of te kort in de oven heb gehad?
Dat kan hoor Angela, misschien de volgende keer wat meer havermout erin! Dan wordt het wat meer crunchy!