Challenge MondayFoodHET IS...Ontbijt

Challenge Monday: groente in je ontbijt

geschreven door Marit september 18, 2017 2 Comments

Goedemorgen, het is weer maandag! Twee weken geleden daagde ik jullie uit om na de zomervakantie weer ‘back on track’ te komen #backontrackchallenge. Ben erg benieuwd hoe dit bij jullie is gegaan?! Heb je weer een beetje ritme gevonden na de vakantie?

Een nieuwe maandag, dus tijd voor een nieuwe challenge. Deze keer daag ik jullie weer de komende twee weken uit. Ik daag jullie uit om groente aan je ontbijt toe te voegen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is minimaal 250 groente, maar het liefst meer. Doordat veel mensen alleen groente bij het avondeten eten, wordt de 250 gram niet gegeten. Wat extra vitamientjes gedurende dag kunnen we best gebruiken. Groente leveren belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels.

Groente in je ontbijt, voor een extra energieke start van de dag! Er zijn genoeg dingen die je kunt doen. Een smoothiebowl met spinazie, een smoothie met boerenkool, carrotcake-mugcake, pompoen-pannenkoekjes, wortelbrood of waar ik zelf groot fan van ben en het makkelijkst vind: groente door je havermout. Denk hierbij aan courgette, wortel, bloemkool of pompoen. Roer 150 gram groente door je ontbijt en echt waar, daar proef je amper iets van!

Genoeg ideeën dus, tijd om aan de slag te gaan! Heb jij nog tips die niet in dit rijtje staan? Laat het me vooral weten, dan ga ik het proberen! Laat me jouw groente-ontbijt zien met #groenteinjeontbijtchallenge.

Ben heel erg benieuwd en een hele happy Monday gewenst! ♥

2 Comments

Bianca september 18, 2017 at 10:01

Ik heb s’ochtends altijd een shake van banaan of aardbei met 1/2 avocado, en 1/2 beker arla skyr en dan doe ik er wat courgette bij alleen begint dat een beetje te vervelen dus moet wat andere groente gaan proberen.

Antwoord
Marit september 18, 2017 at 15:45

Oh dat klinkt echt heerlijk, goeie tip!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram