DinerDrinkenFoodLunchOntbijtTussendoortjes

Challenge: groente bij elke maaltijd en snack

geschreven door Marit mei 14, 2020 0 comments
groente tussendoortje

Dat groente eten gezond is, dat weet je wel. Toch vinden veel mensen het lastig om voldoende (de aanbevolen hoeveelheid minstens 250 gram) groente te eten. Vaak omdat er alleen groente bij het avondeten wordt toegevoegd.
De laatste jaren probeer ik vaker groente toe te voegen aan bijvoorbeeld mijn ontbijt of snack. Nu gebeurt dat echt niet bij elke maaltijd of snack, maar ik ging met mezelf de challenge aan om dit wel een dag te proberen… komt ‘ie!

worteltaart havermout

Ontbijt: uiteraard de carrotcake-oatmeal! Een heerlijk herfstig ontbijt inclusief 100 gram WORTEL! Geraspte wortel in combinatie met appel, rozijnen, walnoten en speculaaskruiden. Super lekker en een top begin van je dag.
Andere groente-in-ontbijt tips: Courgette door je havermout of pannenkoekjes, wortel in je mugcake, pompoen-pannenkoekjes of pompoen door je havermout.

groente tussendoortje

Een plak zwarte bonen brownie met pompoen uit de oven on the side. Pompoen uit de oven is zo lekker! Zo maak ik het: snij een deel van een flespompoen in plakjes, strooi er wat zeezout en kaneel over en zet dit in een voorverwarmde oven voor zo’n 25 minuten op 200 graden.
Andere groente-in-tussendoortje tips: eiwitrijke carrotcake, brownie met courgette, bananenbrood met courgette of pompoenbrood.

doperwten avocado spread

Lunch: wist je dat avocado geen groente maar fruit is? Maar I love avocado en om toch groente bij mijn lunch toe te voegen, maakte ik avocado-doperwtjes spread voor op brood. Gebakken champignons met cherry tomaatjes erbij… Mmmmm!
Andere groente-in-lunch tips: buddha bowl, pompoen-wortel soep, srambled tofu met champignons, hartige pannenkoek of een salade.

groente tussendoortje

Tussendoor: een bietensmoothie op het werk! Onlangs heb ik deze combinatie geprobeerd en ik vind het zooo lekker! Rode biet, (bevroren) mango, wat ijsklontjes, dadels, mango en maca poeder. Super gezond, lekker, voedzaam en vullend!
Andere groente-in-smoothie tips: smoothie(bowl) met bloemkool, boerenkool of spinazie.

Avondeten: bij ons avondeten zitten altijd groenten, het liefst twee of drie verschillende (kleuren). In de avond aten we rijst met tempeh en zelfgemaakte pindasaus met boontjes en paprika. Tom’s lievelingseten op dit moment!
Andere groente-avondeten-tips: pindacurry met zoete aardappel, pasta carbonara, linzencurry, bloemkoolpizza of een sushibowl.

Zoals je ziet een dag met super veel groente! Alleen het laatste snackje na het eten bevatte geen groente, namelijk chocolade… altijd een stukje na het avondeten, haha!

Een super gezonde dag, maar voor mij zeker niet iets wat ik dagelijks doe hoor. Ik probeer zeker twee of drie keer per dag groente toe te voegen, maar elke maaltijd lukt niet (en dat is prima). Maar, zo’n challenge laat me wel zien dat het soms makkelijker is dan ik denk/we denken: een paprika, wortel of cherry tomaatjes eten bij je lunch bijvoorbeeld. Of groente door je smoothie. Of een extra groente bij je avondeten. Het hoeft zeker niet bij elke maaltijd of snack, maar kleine veranderingen of toevoegingen zijn al super! Voedzaam, vullend, vezelrijk en (meestal) ook lekker!

Hopelijk laat je je inspireren om ook wat vaker groente toe te voegen aan je maaltijden en/of snacks. Mocht je het ook een dag gaan proberen, vergeet mij niet te taggen! @fitwitmarit #fitwithmarit

Heb jij nog meer tips om (meer) groente toe te voegen aan je maaltijden en/of snacks. Let me know!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram