Fat with MaritFood

Carrotcake (uit cakeblik) met roomkaas frosting

geschreven door Marit april 11, 2020 2 Comments
Carrotcake uit cakeblik

Who doesn’t love CARROTCAKE?! Dat heerlijke smeuïge, kruidachtige gecombineerd met roomkaas frosting… mmmmm! Hoe graag ik ‘m ook bij mijn koffie bestel, zelf heb ik ‘m nog nooit gemaakt (behalve een gezondere variant dan, ook een aanrader!). Ik had super veel zin om iets met “lekker veel boter en suiker” te bakken voor het Paasweekend dus toen ik dit recept zag, ben ik gelijk aan de slag gegaan. Een taartvorm hebben we niet in huis, dus maakte ik ‘m in een cakeblik (benodigdheden zijn dan ook aangepast op cakeblik). Hier het recept!

Nodig voor de cake:
  • 200 gram wortel
  • 150 gram (volkoren) bloem
  • 150 gram (basterd) suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 á 2 theelepels koek- of speculaaskruiden (ik maakte zelf speculaaskruiden volgens dit recept)
  • 1,5 theelepel baking soda (of bakpoeder)
  • snuf zout
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram rozijnen
Nodig voor de frosting:
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eetlepels (plantaardige)melk
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Rasp de wortel.
  • Doe in een beslagkom: bloem, suiker, (gesmolten) boter, eieren, melk, kaneel, koekkruiden, baking soda en zout en mix dit geheel (met een blender, staafmixer of keukenmachine).
  • Roer de wortelrasp, rozijnen en walnoten (in stukjes) door het beslag.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het mengsel in. Zet in de oven voor 40-50 minuten (na 40 minuten even kijken of ‘ie nog 10 minuten langer moet).
  • Terwijl de cake in de oven staat kun je de frosting maken.
  • Doe in een kleine beslagkom: de poedersuiker, roomkaas, (gesmolten) boter, vanille en melk en mix ook dit geheel tot een romig beslag.
  • Wanneer de cake klaar is en een beetje afgekoeld is kun je de frosting over de cake heen smeren/verdelen.
  • Je kunt de cake in zo’n 4-5 dagen in de koelkast bewaren.

ENJOY! ♥

2 Comments

Annick oktober 8, 2020 at 18:20

De frosting is heel vloeibaar, klopt dat? Bij jou ziet het er stevig uit.

Antwoord
Marit november 9, 2020 at 11:49

Deze hoort net heel vloeibaar te zijn, een klein beetje mag. Heb je je aan de 2 eetlepels melk gehouden?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram