FoodOntbijt

Carrotcake oatmeal ontbijt

geschreven door Marit oktober 9, 2014 2 Comments

Herfst! Dat vraagt om een warm, herfstig ontbijtje. Nou die ik heb gevonden hoor!

Als je van carrotcake houdt, zit je helemaal goed met dit warme ontbijtje. Het is niet een super snel ontbijtje, maar hier wil je wel vijf minuutjes eerder je bed voor uit. Komt ‘ie:

Nodig:
– kleine wortel
– 40 gram havermout
– (soja of amandel)melk
– koek & speculaaskruiden
– kaneel
walnoten
– griekse yoghurt
– dadels
pitten & zadenmix
– eventueel (halve) appel
– honing

Doen:
Rasp de wortel en doe de rasp in een bakje. Doe de havermout in een steelpannetje en doe hier melk bij totdat de havermout onderstaat. Wacht tot die een beetje dik wordt (dan gaat het koken) en voeg dan de rasp toe. Doe hier ook de speculaaskruiden en kaneel bij. Goed roeren. Dadel in stukjes, ook toevoegen. Als je het lekker vindt nog een (halve) appel erbij, ik vond dit een lekkere toevoeging! Goed roeren en dan in een bakje doen. Ik hou ervan om iets kouds toe te voegen aan een warm gerecht en aangezien een carrotcake altijd zo’n ontzettend ongezond, zoet, maar super lekker laagje heeft, deed ik een dikke lepel Griekse yoghurt aan de zijkant. Nog wat walnoten, pitten&zadenmix en honing er over en smullen maar!

Klinkt moeilijker dan het is. En ziet er minder lekker uit dan het smaakt. Maar het proberen meer dan waard!!!

SMULLEN MAAR!

2 Comments

robyn oktober 20, 2014 at 23:13

Jamjam worteltaart. helemaal fan en geïnspireerd door je instagram! Ik zag dat je er kakifruit bij had op een foto. Doe je dat er koud bij of verwerk je het er in?
Als ik tijd heb ga ik het morgen proberen!

Groetjes Robyn

Antwoord
Marit oktober 23, 2014 at 10:05

Kan beide! Ik vind het lekker om er als laatste bij te doen, zodat het fruit toch nog een beetje warm wordt! Eet smakelijk!;)

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs