Ooohhhh… deze is zooooo lekker! Deze moet je proberen! Hij is makkelijk en snel om te maken en boordevol eiwitten! Perfect tussendoortje na het sporten dus!
Nodig:
– blik kikkererwten 400 gram (nog niet uitgelekt)
– 2 eieren
– 2 scoops vanille eiwitpoeder
– 100 gram dadels
– 150 gram cottage cheese
– 30 gram cacao nibs
– 2 theelelels bakpoeder
– 15 walnoten
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels een kwartiertje weken in kokend water. Lek de kikkererwten uit en doe deze in een bak of een blender. Doe de eieren, het eiwitpoeder, cottage cheese en de bakpoeder erbij. Als de dadels klaar zijn, deze er ook bij. Blend of mix dit geheel tot een glad beslag.
Doe de walnoten in kleine stukjes erbij (hou ongeveer 4 apart) en roer ook de cacao nibs door het beslag. Doe dit beslag in een cakeblik met bakpapier. Doe de laatste vier walnoten er op (ziet er leuk uit). In de oven voor zo’n 30/40 minuten op 180 graden. (Even in de gaten houden, als de bovenkant nog niet bruin is, er nog even in laten staan!)
Nom nom nom, nu ik het opschrijf krijg ik er alweer trek in!
Eet smakelijk!
20 Comments
Yumm, klinkt goed!
Ik zie alleen geen walnoten in de ingrediëntenlijst staan maar wel in de werkomschrijving, klopt dit?
Staat er wel bij! Staat er alleen onder denk ik!
Ze staan er wel in, Stacy! Alleen waarschijnlijk zijn ze een enter naar beneden gegaan.
Gelijk gemaakt. Smaakt zeker goed. Lekker met een laagje chocopasta (body and fitshop smart chocolate spread)!
Yummmmmm, zeg dat nou niet 😉
Hai Marit, hoe groot zijn de scoops van jouw eiwitpoeder? Ik heb gemerkt dat de scoops die meegeleverd zijn, nogal eens verschillen in grootte. Thanks!
Ik heb de scoops van de normale whey! Die van smart zijn idd kleiner!
Hij ruikt heeeeer-lijk, maar hij was bij mij het beslag SUPER nat.. Na 30 minuten was het nog een spons en liep het zowat eruit.. What did I do wrong?! Haha!
Oh nee! Wat rot! Heb je er bakpoeder in gedaan? En lang genoeg erin?
wat voor bakpoeder gebruiken jullie ? lijkt me leuk om x producten te maken.
groetjes Sia
gewoon baking powder die ik bij de Albert Heijn koop!
Van het weekend gemaakt… Super lekker!
Hoi Marit,
Bedankt voor dit heerlijke recept. Ik was heel benieuwd of ik dit lekker zou gaan vinden en ja ik vind het heerlijk.
Ik heb ze in van die cup-cake vormpjes gebakken heel makkelijk. En omdat ik geen koemelk verdraag heb ik zachte geitenkaas gebruikt, werkt ook prima.
Groetjes Karin
Ah, wat leuk! Cupcake vormpjes, handig, zo mee te nemen!
Hallo Marit
Kan ik het brood in de vriezer doen? Of kan ik het in een afgesloten trommel bewaren?
Groetjes Heidy
Ja beide kan! Als ik deze maak snij ik ‘m in plakken, wikkel in vershoudfolie en stop het in de vriezer. Iedere dag een gezond tussendoortje!
Idd superlekker. Ben benieuwd naar de macro’s per plak? Weet je dit ongeveer geschat?
Ik heb het bij dit recept niet uitgerekend, kun je gemakkelijk zelf doen via een app. Binnenkort maak ik een soortgelijke inclusief macro’s! 🙂
Wat zou ik kunnen gebruiken als vervanger voor de cottage cheese? Ik zou er liever een soort bananenbrood van maken. Zou banaan kunnen misschien?:)
Je kunt het proberen! 🙂 Ik heb ook gewoon recepten voor bananenbrood op mijn website!